Tuesday, June 22, 2010

Webcam dengan laptop baru

My husband sudah balik ke tempat kerjanya. Don't know when he will be back tapi dalam masa sebulan ni la. Dia balik kerja ni jangan aku kena admit hospital awal2 dah. Aminnn.

Video call

Since kat sana dia nak call Malaysia adalah bapak punya mahal, so we use yahoo messenger to make a video call and it works ok. Just ok. Better la than kena call kan, darii kena bayar bil tipon baik beli aku handbag.

All i know is he had minor problems with my webcam; I could see him fine, he could not see me too tapi macam lag sikit voice sync. And the pic is small. Takleh besar satu skrin ke? With yahoo, it used to freeze up constantly and we really couldn't see each other. Maybe there is just something wrong with the connection.

Wah banyak plak complaint, hadapi dengan tabah je la kan.


Lepas ni nak opt for skype la. Which one is better ye? Skype, MSN, YM?

Laptop baru

Nak tau sebab apa gigih dia video call bagai? Sebab nak test mini laptop baru beli ni. Nyampah I! (jelous sebenarnya). Ye la laptop lama dia takde camera, oldskool gila. Tu korang belum tengok handphone dia.

Opss.


I desperately wanted a small laptop for carrying along tanpa meyakitkan bahu ku ini. Wah carry la sangat kan. Ye la senang nak bawak kehulu hilir kan cam ke hospital ke. Lagipun I takleh angkat mende berat.


This is a fantastic little laptop! It has an 18" screen so it is sooo light. Easy to move around and fits in my handbag! Ye la bag I yang medium2 pun muat u. So easy for traveling, I love it and such a great buy! Wah cam aku punya pulak. Dari segi keberkesanannya I don't know la. Janji dari luar nampak meletops kan. Kata memandang dari luaran je.

So hubby, lepas outstation ni leh kita tukar sama suka ye laptop kita? Cuma I tak berkenan la kaler biru tu, pink kaler don't have mehh?

1 comment:

ERMAYUM said...

sian hubby keje jauh - iyala sabo la - susah2 dulu kaya kaya esok :)