Thursday, June 24, 2010

Jakel Shah Alam

I pun berjangkit dengan purplelicious ni buat entry basi tapi tak sebasi dia la. *larikkkks*. Ni citer 2 minggu lepas kot.

I bought myself few kain from this famous textile store which is newly open in Shah Alam. Jakel namanya, kot la ada tak penah dengar. It's a 5 storey store selling all sort of material, cadar selimut pun ada. The higher level you go, the more expensive material they sell.


Wah bagi penerangan cam pembaca2 adalah terdiri dari orang Amerika, England dan Uganda, padahal entah2 korang dah doblas kali berulang alik ke sana kan, aku baru je nak sampai. Biar lambat asal dapat borong banyak ye.

Bukan apa u all, I jarang sangat ke textile store ni kecuali la kalau nak raya. Rimas sebenarnya gi kedai kain, makcik2 banyak. Ampunnn, satement takleh blah. Padahal aku yang gedik2 ajak husband gi sana. Ngidam katanya.

This year I might be celebrating raya in hospital coz doctor needs to monitor me starting from 30 weeks. So walau raya kat spital pun raya tetap raya dan baju kena baru kan?


Ha di atas ni adalah sesi lelongan kain2. Kebetulan masa buat annoucement tu I was wandering around somewhere near the rack. So bagi memeriahkan suasana aku pun berebut2 la memilih kain dan TERbeli la 2 pasang. Sepasang 40 hengget u all.

Bila balik aku rasa tak lawa pulak kain tu, washable silk katanya.

Bayar guna duit husband dulu, sebab nak suh dia snap pic aku yang gemuk dari tepi ni. Dari depan aku kurus ok.


Ha ni kain cantik, harga rahsia kang ada pulak unsur2 riak disitu. Padahal dalam hati meronta2 nak bagitau harganya. Hahahaha. Gedik tul makyong ni.


Kat sini I amik 2 pasang kain. 1 for me and 1 for MIL. Selalu asyik aku je menerima kan, ni la masa nak memberi pulak :) Sahih pasni aku jadi menantu kesayangan. Realitinya, I sorang je menantu dia harusla dia sayang kan.

*nanges*


Tu je la citer ke Jakel :) Lawa kan spec I.
.

2 comments:

mJ said...

dah tak jadik ke jakarta bandung ni harus la i terjah gak jakel tuuuu huhu

ERMAYUM said...

lawa:)