Friday, June 11, 2010

Contact lense

.
Boleh tak tetiba malas nak update pasal trip to Melaka? Banyak pic tapi biarlah ianya menjadi koleksi peribadi. Wahhhh. Padahal I malas resize. Bercerita tanpa pic adalah macam tak best je kan? Btw saya telah selamat sampai ke KL semalam jam 5 ptg.

Melaka trip

Istana tempat Hang Tuah and Hang Jebat bertarung, sekarang muzium

Bangunan stadhyus,

Biasalah otw back stop over sana sini. Had a late lunch at Sate Kajang, tak makan pun asam pedas sebab kenyang.

Contact lense

Nak cerita pasal contact lense. At first, I'm one of those people having a hard time placing contact lenses, so if you’re hesitating to do so for fear of being hurt, I understand what you’re going through. I had the same fears before I made a switch from glasses to contacts.


Tapi pasal nak lawa punya pasal, and lagipun orang kata beauty if painful, redah je la. I start wearing it masa 18 tahun. Masa tu power tak banyak, tapi sekarang dah mencapai 400 power u. Rasa nak buat lasik ey surgery je. Ke tayah? Over je tauuu.

Glasses, cam makcik2 je bila pakai :(

Pengalaman pakai lense

Pergi Melaka ni, I forgot to bring the solution. Bukan kali ni je, banyak kali gak lupa bawak. Tension ok. So rendam dgn air je. So I figured that my soreness was just from dry eyes, due to the rendaman air.

Pernah jadi, I coughed like crazy and my eyes were teary that I lost one of my contact lense. Masa tu tengah meeting di Putrajaya di mana aku kena present something. So takkan sebelah pakai, sebelah tak pakai kan. sure mata jadi kero. Terpaksa teruskan presentation then I had to go back home because my vision sucks without my contact.

Coloured lense


Some people tend to think that matsalleh look pretty with lighter colored eyes, and that to be pretty, you had to have those eye colors, too. No la.

I personally don’t think anyone should have this kind of mindset. Yes, light colored eyes are definately gorgeous but dark colored eyes are just as beautiful. Sebab apa tau? Sebab I have a dark brown eyes hehehe. Tapi kan, I want to wear contacts in pure hazel or green, but i dont want people to think I'm fake. Rambut hitam mata hijau, ok ke? Tolong fashion consultant consult skit.

Consult, not insult. Heheheheh.
.

12 comments:

Lady of Leisure said...

i pakai juga lense kadang2 tapi cuma suka2 gatal nak beranak mata hazel.. wakaka.. tapi serious i rasa macam leceh skit sebab nak kene bukak kalau nak tido then rasa macam ada menda dalam mata tsk tsk

~ana~ said...

pn adia, sila sambung cerita melaka ye...mn bleh cite x habis nih..:)

POSH76 said...

wah bessnyer berjimba kat melaka....i pun tingin pakai..pernah pakai tp cam rencah sgtla...hehe

NUNU EERA said...

penah mata merah seminggu.. xyah pki cntct lens pun..(sbnrnye gara2 xreti nk jaga msa pki cntct lens)

ainhamzah said...

paling cuak bile lens naik atas aka ilang lam bijik mata..
wahaha

ainhamzah said...

paling cuak bile lens naik atas aka ilang lam bijik mata..
wahaha

gooseberries said...

kita suka yg color hazel tue..cantek. tp x beranilah nak pakai. tgk member2 pakai pon susah jek..hee =))

mJ said...

adia,me kan dah lama tinggalkan contact lenses...sejak kawen terus tak mo pakai lagie...malas campur mata cepat kering campur ada oil seed bwh mata campur mata lebam! yuckss...

Hapiz Rahman said...

sate tue macam sedap je.. arghh lapaor!

Fara Dee Dilah said...

sy pun pakai c.L hari2..btw pernah skali mata rasa gatal gile, so sy pun gosok la mata..after gosok tu sy prasan my CL dah takde, duk cari kat lantai, kat baju la, x jmpe gak..dlm ms yg sama feel like uncomfot in my eye, bila dok tgk cermin bailk, try la nk pusing2kan biji mata skadar yg termampu..then suddenly nmpk my CL kt bahagian atas bebola mata saya..with my fren help, die try kuarkan CL tu from my eye..

till this day, sllu gak terjadi bnda cmni.

Azmiezas said...

Dear..akak pun mcm malas nak update..gak..heran kan??..

psst:..akak sampai sekarang tak reti nak pakai contact lense tapi teringin sangat nak pakai..macam mana tu??..

ERMAYUM said...

teruk batuk tu sampai tercampak contact ye :)
i pernah gak nak melawa pakai yg takda power but tak biasa macam ada benda dalam mata heheh