Sunday, June 13, 2010

Admitted lagi di hospital

.
Last Friday I had appointment with my gynae at PJ. This is the private clinic. Saya check up di dua tempat ye, private dan government. While waiting for turn, out of sudden I had painless bleeding. Banyak tak banyak tu, boleh kata basah la panties. Penuh la satu pad. So I told doctor about this and dia kata I need to be admitted. Dia scan baby, everything seems normal, baby actively kicking and heartbeat baby normal.

Memang nak sangat pun masuk spital sebab risau, kiranya I voluntarily admitted myself to the govt hospital on Friday dan2 tu jugak lepas jumpa doctor. I have a low lying plancenta/ placenta previa/ uri kat bawah ye kawan2. Memang sepatutnya kena rehat banyak. Bleeding mungkin sebab lasak sangat, uri kat bawah. Asalkan bleeding kurang insyaAllah ok. Setakat ni takde bleeding, just saki baki darah lama je tapi doc need to monitor closely.


as usual muka cam orang sakit. eh mmg sakit pun.

Sebelum korang nak marah2 ibu mengandung yang cun ini, sebab baru berjimba2 di selatan tanah air, ye laa I mengaku ada sakit lasak few weeks ni banyak jalan and tuntuan kerja (urusan maid). Just doakan la bakal anak buah korang /cucu korang (cucu itu only apply to k.ina kwang kwang kwang) ni selamat ye. Terlalu awal lagi ni kalau aku nak bersalin sekarang. Baru masuk 6 bulan.

I dont know how long I'll be in hospital, yang penting I will be closely monitor dan berukband ada diloan oleh abangku no. 2. Sihat la aku disini hendaknya tak mati kutu.
.

13 comments:

ERMAYUM said...

take good care ofyourself dear - i pray that all goes well for you :)

kak ina mail said...

tulah akak cakap tak nak dengar.jangan berlasak sangat.banyakkan berehat.kan akak dah membebel cam orang tua ni.memang orang tua pun.apa-apa pun akak doakan ko cepat sembuh.minum air suam banyak.semangat penting untuk menghilangkan segala penyakit.

.::WaNiE::. said...

eii jaga diri kamu baik2 ye

Aqma eUcaLypTus GurL said...

jg bby baik2 tau.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

beb..risau aku taw...hope ko cepat2 baik...jangan la lasak2 sangat...sebab ur history tapi aku doakan ko ngan baby selamat hendaknya..amin..amin..semoga kita dapat sama2 jadi mummy...insya-allah..and please ye my prenz..dun too lasak lagi lepas nie...lupakan niat hati ko nak bercuti dan berjalan sakan tue taw...jaga diri jaga kandungan...dan yang paling penting sekali..banyakkan doa..jangan pikir yang bukan2...i lap u lah...*dah haku membebel penuh N3 ko dah ha...* ko jangan beb..sedey aku baca ko kena admit nie..risau aku...

sirna said...

get well soon dear, kalau u admit hkl sure i datang tgk...after this kurangkan berjalan ya, banyakkan rehat k=)

Lady of Leisure said...

hope everything is ok.. take care..

~ana~ said...

eh..lawa gak layout br nih...erk..x tahan bc yg u tulis, pemalu tp gedik...hah3x....

adia, jg diri baik, jgn lasak2 sgt..jg kandungan elok2 ya..:)

SyidaMislan said...

ingatkan salah umah tadi. sebab ada gamba montot.cool, beb!

get well soon.jgn le lasak2 sgt tau. tak payah nak pegi berjimba2 sgt, lps bersalin nanti pun bole pegi...huhu...

qellissa said...

babe, take care tau..baru berkesempatan jenguk blog u..jaga baby bebaik tau..tak sabar i nak jd aunty...huhuhu...=)

rATu kEBaYA said...

kuatkan semangat ye adia.. rehat secukupnya.. biasa klu uri kat bawah ni lama kene tahan kat ward.. tapi aishah harap baby dalam kandungan sihat membesar ye.. makan makanan yang berkhasiat tau.. risau bila dengar mcm ni..

Kauthar said...

take care babe..terkejut baca u admitted pulak..jgn lasak2 sgt pasni ok!

POSH76 said...

ni nak kene babap ni....patutnyer kene dok diam2 ni tak leh ligat sgt...alhamdullilah yg penting u & baby tak apa2...pasni dok diam2 tau hehe