Monday, June 28, 2010

Merah itu menawan

Rentetan dari entry sebelum ni, dah janji nak sambung kan. Janji mesti ditepati tul tak walaupun ada pepatah mengatakan promises are meant to be broken. People promises and breaks it if it’s just for the benefit of calming someone down. Aku biasa je buat camtu dalam blog sebab nak lari/ malas atau nak cepat habiskan entry. Don't try this at home ye.Eh, pepatah ni zaman bercinta dolu2 leh la pakai kan. Mood: sambil mengoyak2 kad dan surat2 chenta dan berbackgroundkan lagu frust menonggeng.

Eh melalut dah. Kurang markah aku.

Ni hasil shoppingan terbaru, siapa takde kerja sudi2 la teka bag apa ye berserta model nya. Qellissa u takleh teka ye, saje I jaki kat u hehe.


Merah you. Merah itu menawan. Apesal tah time pregnant2 ni minat merah, harap2 anak aku tak garang dah. Eh mintak jauh. Baby please jadi sweet like mummy ye, hehehe. Rasa bag ni besar skit la untuk badanku yang petite. Wah petite ke, 1.5 kali ganda sigorjes ni ada la aku tengok. Takpe2, persediaan untuk sumbat barang baby sekali nanti.

Maaf kata la I tak berapa happy dengan service diberikan sebab janji dapat dalam masa 3-4 weeks, tapi delay yang teramats. I understand there may be potential delay during the shipment tapi takde la sampai 2 bulan setengah kan! Nasib baik aku tak lupa aku ada purchase bag. Eh takkan lupa kot, bukan 40-50 hengget punya barang.

Don't worry, I memang tak list kan link blog dia dalam entry sebelum. Biarlah menjadi rahsia hidup ini. Wahh. Padahal nak biar orang lain pun terkena, wahahaha. The seller sepatutnya notify the buyer that delivery could not be made within 30 days and must provide the buyer with a means, such as to cancel the order or etc. Ni tak, senyap je. Bila aku email lepas sminggu baru nak reply.

Heran macam mana ramai beli dengan dia. Ke dengan aku je dia buat perangai? Tak sesuai kot kami berdua ni. Aku yang baik hati dan sweet ni jadi hangen satu badan gak la dengan kerenah dia. Eh patut dia yang kena mengadap kerenah aku, pesal pulak aku nak kena layan kerenah penjual ni?

Me don't like. If you can't meet the expectation, don't give hope and promises bagai. Harga memang murah sikit RM50 compared to blog lain. I 'd rather pay extra RM30-RM50 dari ditaburkan janji2 manis mu itu.

Ok la tu je nak cerita. Selamat bekerja ye. I tak kerja, hehehehek.

18 comments:

farahfatihah said...

merah itu menawan..merah itu berani..merah itu menggoda..merah itu garang hehehehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

klu laki aku kan..pantang dengar merah..terus dia nyanyi gini..merah e2 chenta...motip asal merah jerk chenta..asal chenta jerk merah....wah cun rrr beb u babe....nasib la dapat jugak kan..walaupun terdelay....
uwaaaaaaaaaaa aku keja...isnin adalah hari yang buatkan aku malas..*tanak ngaku hari2 pun malas..:P*

Anonymous. said...

babe, i'm not a huge fan of a handbag, yet or ever la kot. but one sentence yang i paaaaaaaaaaaaling suka dalam entry kamu ni. guess which? :P
.
.
.
.
.
.
.
.
.

your very last sentence!!!! waaaaa jeles gila aaaaaa!

SyidaMislan said...

2 bulan stengah!itu memang bikin gue marah,lama betul?nasib baik selama ni ai beli tak pernah selama itu nak menunggu.less RM50 than other blog pun macam tak worth it je kalau nak tunggu lama-lama kan?

statement yg last tu bikin hati ku panas.menci!menci!

Kniedaz said...

wah..beg baru...ok ke beli beg online ni adia? akak teringin beli tapi was2 lagi..hehe

qellissa said...

huarrrggghh..i nak teka teki teka tekuk jugak!!!!huhuhu...alah babe, seller tu bukan ngan u sorang je babe..ngan i pon servis lambat gak..coz she said she's pegnant n etc...n her maid rembat her bags while she's admitted @ hospital..luckily my bag tu her maid x sempat nak rembat..klu x lg lama lah i tggu..but her item quite cheap lah.. and she is friendly too dgn i..

wait...is it the same seller we talk about?i ni main ngumpat jerk..ntah betul seller tu yg u maksudkan or other seller..muahahaha..

kak ina mail said...

Laki akak suka merah, banyak ong mah.syyy sapa jual online yang tak berapa bagus service tu.ko bisik kat telinga akak sorang je.kwang kwang.orang suruh niaga online taknak?kan dah kena.ko niaga, akak first beli.

POSH76 said...

better disclose ajer...tak pasal2 org lain lak terkene...mak aii lamanyer nak tunggu...tu sbb I kureng sikit dgn ONLINE ni huhu

Azmiezas said...

Kenapa dia tak berterus-terang jer kan??..takut kot..that's why dia diam jer tu..

.::WaNiE::. said...

cis tak keje ??

cis handbeg baru??

oh tak suke beli kat online kalau tak layan customer elok2

first and last la jawab eh :p

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

waahh.. lamanye tunggu..?? huhu~ takpe lah.. at least smpai jugak barangnye~ nway tunjuk la full.. tgk warne pun dah mengancam..

Queen said...

owh..sabar jela kalau gitu kan....mek tak berapa nakboleh online..network masih mengong...tapi mek memang rindu sama kamu la....

CiKaYu said...

kalau beli brg harga lebih dari 3 angka, tak sanggup rasanya, takut hilang ke apa ke...baru ilang shipment harga 3 angka juga ler..pun dah meraung sana sini.....anyway, enjoy ur new coach...hehehehe

Alida Ali said...

Merahnya mak ngah...

mJ said...

skrg ni red is black youuuu...hehehe...i seram if beli online barang tak sampai2...dah la beli bukan murah kannn, but syukur u punyer sampai gak akhirnyer

Lady of Leisure said...

tu yg i takut nak beli online ni.. so far penah beli online sekali je

~ana~ said...

lama nya tunggu..erm...ni yg jd naik nyampah kalau online shopping nih..hu3x...

NeenaAnuar said...

pada rupe paras beg tu memang menawan! tapi biler pikirkan cara dia tu! memang kite pun leh turn out jadik cam color beg tu kan! hehehe...