Friday, November 26, 2010

Rahsia princesskoda

Rentetan dari entry ermayum, maka terbitlah entry ini. Terlebih dahulu thanks to Ermayum sebab sudi menjawab persoalan yang membelenggu diri ini :) Thanks banyak skit sebab sebut adiacun ;)


I am often fascinated by blog names and how they structured it ie, links etc. Wonder if there is a story behind them. I am a fan of unique, memorable names. I always want to make sure I have a something catchy name for my blog. Tapi hasilnya pada nama blogku ini, pelik tapi benar.

I chose princesskoda sebabkan nama kenderaanku yang baru dibeli ketika itu (sekarang still ada and dah mula buat perangai) and seemed like an easily remembered site name, Princess + Skoda. Nama depan Princess suka suki diletak bagi kawankan dengan nama skoda tu. Pastu rasa sweet sikit bila refer diri as princess, gitu.

My yellow skoda yang baru diservice

Patut nama blog ni princessskoda with triple S. Tapi pasal gelojoh sangat create nama, ter miss satu S tu, mak jadilah princesskoda with only double S.

So telahan ermayum yang princesskoda adalah watak favourite princess I adalah tidak benar ye. Eh ada ke wujud karakter Princess Koda di muka bumi ni?


And now you know the reason for the name of my blog. So dengan ini secara suka sukinya nak tag ctfad, qellissabb, ana, atau orang2 lain untuk tampil kehadapan terangkan story behind your blog name (url), that if your blog name is unique atau tak guna nama sendri.

Sekian terima kasih.

18 comments:

Papakeechee said...

kehadapan Princesskoda ^_^

Serious tat is such a cute name for a blog ... btw i singgah from blog syidagorjes ni ... salam kenal ^_^

Kauthar said...

now i know..huhuhu

kak ina mail said...

Akak pun dari dulu tertanya-tanya, cuma belum terluah pasal nama princess koda tu. Akhirnya akak dapat gak jawapan, sebelum ditanya.apa-apa pun nama princes tu sweet sangat.

SyidaGorjes said...

hello princess koda.hahahahaha.i thought its a character katun ala-ala swan princess tu.

p/s:i takkan tukar kaler kete jadi kuning.

rATu kEBaYA said...

akhirnya baru sekarang tau.. nasib ada tag ni boleh merungkai nama2 misteri bagi setiap blog.. wah .. ayat skema boleh...

tq adia cun + hafiya manis..

Izan Ishak said...

hi adia...serious tak tau asal nama ada kena mengena dgn skoda. tp comel lah...unik sangat!!! asa comel as puan belognya~~

~ana~ said...

u tau i bc nama blog u ni mcm mana?

princess koda..hah3x...jgn gelak kan i... tp i pun terpk sbnar nya, kenapa nama blog u ni princess koda..apa maksud koda tu..hr ni br tau..cesss...:)

erk..kena tag erk...ok..later2 ya..:)

M.i.r.a.n.d.a said...

owhhh mcm itu kah.hehe.me,obviously pengaruh dr anak la kan sbb tujuan blog pun konon2 nak keep all the memories written :)

qellissa said...

i dah agak da..ni mesti sbb nama keta u skoda..hahaha..klu buat contest sure i menang..hihihi..entry bag di KIV coz u dah buat..hahaha..nt i buat tag ni ye..mcm best je..u rasa nape nama blog i camtu?cuba teka dulu..♥♥♥

cik helena said...

kete skoda?ok saya tak paham..kete yang mana?

ERMAYUM said...

OOO tu rahsianya nasib salah kalu betul kena bagi hadiah heheh
dah jadi tag eh bagus bagus heheh

ieda said...

oooo baru akak tahu ..
sblm nie x tahu punn makna princess tuu .. cam pelik kann ..

but nice :) lain dari yg lain :)

maya amir said...

ooooo...heheh..i pun ingat sbb ade cite princess koda;)

maCy said...

nice story sis ;D

ct fad said...

masih dalam misteri utk merungkai name blog aku ni..perlukan mase beberape purname utk siapkan tag ni..huhuhu...

oya said...

wah sgt takut sama princess...nice name btw

Azmiezas said...

nasib baik tak kena..akak tak ada banyak masa nak buat tag...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ooobaru ku taw....skoda kunin cam orang kunin tue jugak nyek.. :P