Monday, November 22, 2010

Pembelian atas talian talian terakhir untuk tahun ini, katanya

My denim target bays arrived last week and I have to say I am; speechless. Tak tahu nak kata speechless dalam nada baik atau sebaliknya. Considering it is a fraction of the cost of a real bays - the quality; the price is RM45o. Mahal jugak la kot bagi aku untuk quality sebegitu.


Tapi adala tindakan kurang bijak for Mulberry to make a cheaper version of their most popular bag. Tapi lantak dia la, itu masalah dia. What I sure, I'm pretty happy ada versi murah ni kerana dengan ini baru la rakyat marhain macam aku mampu beli hehe. I like the pink leopard bag, tapi tak tahu kenapa aku gi beli yang denim. Cam nampak murah je pink leopard bag ni? Ke tak? Kalau korang kata tak, sekarang jugak aku gi beli.

Ewah. Bengkek je laki aku kalau baca ni.


Yang kuidamkan. Ada sesiapa terbeli n nak jual balik tak? Jual kat aku dengan harga lower than half price ye.

Yang dibeli :) (versi kemek)

I purposely bought the large satchel because it's the size that works best with my frame yang tinggi lampai ni. Eh gurau je. Sebab suka beg besar boleh sumbat segala mak nenek. The small satchels are pretty cute cam sesuai je untuk orang petite macam KakGorjes atau Qellissa (sekadar memberi contoh beberapa nama).



The Mulberry For Target metal stamp adalah agak annoying coz it makes the bag look cheap and hideous. Boleh tak korang letak perkataan "For Target" in much smaller letters?


And the heartchain? Apakahh? Nasib baik those ugly heart chains can come off. Sekadar pendapat dari orang yang nak barang berjenama cantik dan quality bagus dengan harga rendah.


Anyways, what's next for Target collections? *Komplen2 sambil bertanya2 next product*


Ok la nak sambung bergaya dengan bag baru. Bye.

p/s komen2 di atas adalah sekadar pendapat tidak berniat menghina/ memerli sesiapa sebab komplen2 aku sendri pun beli je bag ni.

20 comments:

maya amir said...

eh i suke bag itteww... bile die letak kat patung, and mcm kembung bag itu nmpk sgt best laa kan?so..approved:)dah dpt beg, ape lagik sumbatlaa byk2 barang...yeayyy! mcm i jugak..hahah..smapai hsbnd i ckp dah mcm hutan..kekeke...

rATu kEBaYA said...

catiklah adia beg tu... suka jgk beg2 yg besar ni.. mcm2 boleh isi

SyidaGorjes said...

cik adia ku syg, i suka beg yang besar walaupun size badan i yg petite ni.i suka sumbat everythung in a bag, cuma skg i terasa dah macam tak terorganize la pulak kat dlm tu.
i pun ada teringin nak beli mulberry ni, tapi bila difikirkan koleksi i tahun ni dah mencapai kuota, maka terkubur la mulberry itu.
nak beli ape ek untuk thn depan?

ieda said...

akak suke jugak ..
kalau beg besar , banyak yg boleh diisi specially kita yg ada anak kecik nie :)

~ana~ said...

cantik la tuh...bagus beg besar2 ni..mcm2 boleh isi...nak nak dah jd mak ni kan..lg bnyk brg boleh di isi...xde la membazir beli hbag besar2 ni..:)

~ana~ said...

lupa plak nak kasi link pasal nak buat kek bergmbr tuh..

http://bakawali0797.blogspot.com/2010/03/kisah-di-sebalik-kek.html

win@momyShaneQeisha said...

cantik beg yang adia pilih tu.saiznya medium,tak besar sangat.berbaloi tu,black colour sesuai dipadankan dgn semua colour kan

rynas said...

ehh cantiklah kaler biru ni berbanding yang leopard tuh. maybe akak punya citarasa suka yg simple dan kaler2 cam gini kot. saiz pun ok besar leh letak pampers anak..apakah heheh beg mahal letak pampers ekkk...hehheheh

kak ina mail said...

akak suka sangat beg besar gak.senang, akak kalau pergi pasaraya, suka sumbat dalam beg apa yang patut.Biru tu cantiklah.

farahfatihah said...

wahh shopping lagi!!! best la tgk kamu shopping on9..tp xreti la hahahha siyes!

POSH76 said...

cantekla design tu I like hehe

Shiela Latif said...

bag tu boleh tahan gak babe...
tapi bila dalam versi kemek tu cam besa jer.....

i rasa kalau u letak barang penuh2 sikit baru nampak cantik....ikhlas nie komen...ekekekeke

mahira oya said...

sy suka blue tu jugak...

Izan Ishak said...

izan suka design beg itu. cantik! tak kisahlah besar pun...boleh letak macam2 tuuu...

.::WaNiE::. said...

aritu nampak beg leather kecik je. walau harga dia agak mahal beli jgk sbb suke

end up pakai sekali je sbb kecik. tak suke sbb wani suke sumbat brg byk2 huhu

.::WaNiE::. said...

aaa by the way pic 1 lagi gojes dari beg kat pic no 2 tulah

tp yg pic no 3 tu suka !!!

Queen said...

nampak ok je...termasuk la keychain itu..hihi

Azmiezas said...

akak pun dah stop beli online for this year, bayangkan dah 3 bjk coach bags dah akak rembat...kikiki..

ratusiput said...

ratu jarang bli mende2 camni online...sbb takut gambo lain...real lain...stakat ni yg pernah bli online satu je...cd citer korea...ehehe...

ERMAYUM said...

the denim definitely look better - what is Target? another brand for Mulberry? hehe sori ketinggalan zaman skit