Monday, November 1, 2010

Do u leave comment?

Lately I did a bit of blog hopping to see reviews on the best stroller and carseat for Hafiyya. Blog orang Malaysia, Singapore, Matsaleh; redah je. You know, I do blog hop a lot but seldom comment kecuali pada orang2 yang biasa dalam bloglistku.

Aktiviti blogwalking dimana jua berada
But, I wish people would leave comments so that I know they are reading. Of course I'm quite bothered whether people comment on my blogs or posts tapi masalahnya aku sendri jarang balas komen2 tersebut. Bukan tanak balas, tapi memang taktau nak balas apa, maklumlah pendiam. Eh. Kecuali kalau komen2 tu berbentuk soalan atau ada kekeliruan disitu, baru aku reply trus ke blog orang terbabit. That's my style.

But, just to let you guys know how much I appreciate you people taking a moment to hit the comment button to my blog. Sekalung penghargaan dari blogger budiman buat reader2 ku yang cantik rupawan :) Tanpa korang siapalah aku. Cewah.

Blogger budiman yang pemalu dan babynya yang sedang kelaparan di ketika itu

It is very difficult for me writing when I don’t know if people are reading it. I would certainly welcome more comments on my blog yang tak seberapa ni.

Takpe la tanak comment pun takpe. As I said before, I am one of those who don’t tend to comment just for the sake of leaving something unless I have something meaningful to say. Tapi kadang2 merapu gak komen kat blog orang. Tapi tu untuk kawan2 yang dah biasa la :)

Entahlah maybe aku bukan jenis serious kot. Serious time makan je. Eh.

I'm sorry goodbye!

22 comments:

rATu kEBaYA said...

samalah kita adia.. kekadang bila rasa perlu mesti kita nak reply.. tapi kadang2 yg x perlu pun aishah blasah reply..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sila komen aku jugak...heheheheh....

farahfatihah said...

huhu kadang2 komen kadang2 x..leh gitu?? tp tetap baca tau! =)

qellissa said...

Hit ur comment button!!!ngeee..i pon sekarang dah jarang balas komen kat my blog..bz lah lately dgn celcom berukband yg hampeh..nak hapdet blog pon malas sbb tenet ku lembab..

berselera si hafiyya minum susu..cute jer cam i..hahaha..

kak ina mail said...

alah-alah comelnya Hafiya.bila tengok baby , mulalah rasa nak pregnant je.tapi ngeri pulak. Komen jadi cam semangat kita nak berblog. Bila tak de komen, kita rasa cam blog kita sepi je. Sebenarnya kita yang rasa cam tu, orang kat luar sana pun kadang-kadang tak tahu dia nak komen apa? tapi dorang baca.Akak baca, kalau ada masa.Akak pun tak balas komen, sebab tak de masa.Apa-apa pun akak suka je baca cerita kau, family ngan Hafiya.

tiey said...

sis..i'm one of your blog-reader-that-never-leaves-comment..hehe

*lambai*lambai*

ieda said...

heeh kalau adia buat post akak suke komen .. x buat punn ada masa2 akak singgah tinggal jejak ..

lain org lain caranya .. kita x leh jangka kan .. soo dlm komen2 nie no paksaaan kann :))

win@momyShaneQeisha said...

comelnya Hafiya..
pasal cmment tu, tpulang kpd diri masing2,saya selalu singgah balas pada yg sudi bertandang :)

Shiela Latif said...

salam adia...bila jengah insyaAllah tinggal komen...kadang2 tak tinggal jugak...ekekeke...tapi bila baca issue kesihatan u tue rasa nak komen...concern pada ibu2 yang mengandung... =))

skang nie dah selamat melahirkan...Alhamdulillah...

eh! apa i komen nie??...nie kira kategori merapu...ekekekek

rynas said...

sebut pasal komen..dulu masa fes time blog mmg jd silent reader jer..tak pernah nak komen blog org. Tapi bila org komen blog kita rasa wow..best sesangat. start drp situ ler try ler untuk hantr komen tapi itu pun pd yg biasa singgah kat blog akak jer..

~ana~ said...

hu hu hu..pd i, komen tu perlu la..bg blog kwn2 nmpak meriah skit..tp kalau dah xtau nak komen apa, jerit je kat shoutbox tu..at least dia tahu kita jalan2 kat rumah dia..:)

jeles tgk mummy hafiyya yg dah kurus...

Nowwa Fitri said...

Comeynya Hafiya..yup i pun kdg2 bloghop tapi tak ter komen..hehe

Kauthar said...

i datang mengomen ni..hahah..i pun lebih kurang macam u jugak..kadang2 i tak reti nak komen apa..tu yang jadi silent reader..tapi kalau ada komen kat blog kita memang best kan..kalau ada org komen apa2 kt blog i, i jawablah apa yg mampu (kalau i taktau nak jwb apa..hihih) tapi komen kawan2 memang sangat bermakna buat kita as bloggers kan?

Izan Ishak said...

izan pun komen pada blog2 yg biasa komen2 kat n3 izan buat. kalau sempat reply...kalau tak sbb berukban ni cam siput..sedih~

Queen said...

kengkadang komen.kengkadang takkomen..keng kekadang tak sempat pun nak jengah,,,... =)

commet kat blog sendiri pun gitu..kengkadang komen balas...tapi lately asyik tak balasje..huhu

ummiross said...

salam,

jalan2 sambil baca jugak,hehe...

SyidaGorjes said...

i adalah salah seorang pengomen tegar di blog ni.i pun dah tak berapa reply comment kat my blog.tak sempat la.tapi yang penting i balas ziarah diorang tu.

*embah=nenek.

gooseberries said...

hee.. btol2..
eh u da de dpt baby.. ooppss punya la lama x jalan blog u..hee..
congrate walaupon da terlmbat neii..hee

M.i.r.a.n.d.a said...

komen je kadang2. tp yang pasti tiap hari mesti ade aktiviti bloghop ni walau diam seribu bahasa. eh tp yg pasti lg..saya senyum sorang2 la kot baca blog org ni. hehe. see..kan da gelak2 comel tu =p

maya amir said...

eh i suke dtg sini & kalau sempat mmg i leave comment..heheh..

Anonymous. said...

at least when u asked for people you dont know to comment, you get them to comment!

i pulak bila buat entry mintak orang tinggal jejak, yang tinggal jejak semua yang memang dah biasa tinggal jejak. so saddddd :P

i read your blog btw!

Azmiezas said...

Hi Adia..sibuk nampak!!..hehehe..semoga jd ibu mithali yer..

sori la kalau lately ni akak jarang singgah sini yer..