Tuesday, October 26, 2010

Makeup kah anda?

Dalam hal makeup2 ni, I'm a very simple person, or should I say, plain lazy. Ok la takde la lazy sangat, but the techniques kills me. I think I should attend simple makeup class la. Or kawan2 yang terror makeup ni boleh tak buat tutorial. Ni yang ku rasa terror makeup la, macam Posh76, ratusiput, qellissa and syidagorjes ( u banyak attend workshop kan kan).

Tau banyak ada kat youtube, sukahati I la nak bermanja2 suh kawan2 ajar :P. Tapi kalau orang makeup kan macam ni I like ok. Dengan syarat kena beli barang dia la.


Perkakasan makeup banyak uols, almost complete (takde la beriya macam orang lain tapi just enough) but I seldom apply makeup. So, please don't be terkejut beruk if you se me pucat lesi when you bumped me at anywhere.

Tipu la tak makeup langsung pucat lesi kan. Over je.

I wear makeup (sunscreen, loose powder, lipstick and eyeliner) when I am out in the public; work and kenduri kendara. At home I do not usually wear makeup, but I do apply my skin care; moisturizer. I use **** products exclusively (sorry tak boleh cakap). Bukan dapat komisyen pun.

Wah apa ko pikir ko lawa sangat nak jadi duta produk sampai nak claim komisyen? Hehehehe

For me, nak bermakeup tu tak semestinya kena tebal seinci ala2 opera china. But you need makeup to enhance your beauty. If tak makeup, kang muka pucat lesi plak kan. Biasala org akan jawab, tayah la mekap bagai biar natural beauty, amik wudu' hari2 bagi muka berseri, hati kena baik la etc. Tu kalau kulit korang flawless boleh la.

Sebenarnya nak cerita, hubby belikan makeup untuk isteri terchenta dia ni. Toce2.



Estee Lauder travelling makeup set, ada eyeshadow palette, lipstick, mascara and blusher. Actually aku dah order satu set estee lauder makeup set, mende alah tu lum sampai. Kalau aku tau husband nak presentkan set ni, takde la aku gigih order online kan.

Nanti kalau aku nak let go atas ni, korang nak beli tak? Wah barang belum sampai dah nak let go. Syabas inspector shahab.


Ni lagi satu dibeli hubby, Evelyn Lauder Lip Design Collection. Come with clutch pink, I like :) Lipstick beraneka warna yang sesuai dengan taste aku. Tak pepasal banyak collction lipstick aku. Jenuh tenyeh lipstick la aku pasni hehehe.

Persoalannya, mana eyshadow palette yang ada 20 colours yang dipesan? Suka keluar topik tau, pesan lain beli lain.

Ok la nak tido, bye

p/s see, aku kan ada masalah dengan penutup entry.

18 comments:

kak ina mail said...

estee lauder tu, akak tak tahan dengar.akak pun simple je.mesti ada lip gloss, blusher, bedak make over ngan eye liner.Jenama biasa-biasa je.Gambar Hafiya tak de lagi ke?

Queen said...

bestnya..dapat hadiah dari huby....
ada nada jeles di situ...wakakkaakka....

takpe..kang sampai yang order online tu boleh la hadiah je kat saya.

heeee

Mama Hanim said...

E.L u.. i likeee....hehehe..

Gadis 12thn Mati Jatuh Dri Tngkt 6

mahira oya said...

mekap kadang kala..

POSH76 said...

tak leh masuk dgn EL....teknik mekap yang penting

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

pehhhhhhhhhhhhh terbaik la lipstick EL tue..cun beb

SyidaGorjes said...

honestly, memang i selalu g workshop, tapi skill mekap i memang ke longkang.i pakai apa yang teragak je.nak apply lebih2 i tak berani.takut orang cakap over la pulak.

beb, intrend ada buat workshop 27nov kat nikko hotel.sponsor dermalogica etc, cosmo pun ada on the same day sponsored by shiseido.i dont know wic one to go.

p/s: i dont like shu uemura's latest eyeshadow =(.tapi dah terbeli.

~ana~ said...

i pun jarang sgt ber make up bagai ni..heh3x..

farahfatihah said...

kena la make up kan kang muka pucat mcm org sakit plak huhuhuhu tp make up kena ikut tempat yg kita nak g la kan huhuh =)

**sHiKinn** said...

alah kalo kamu tak make-up pun..still nmpak cantik tau sb kulit muka awk cantik..

rATu kEBaYA said...

bestnya hubby belikan makeup.. aishah mmg suka makeup.. tapi bila rajin je.. klu mood kedaung pucat lesi jugak.. hehehe

ieda said...

ermm akak kalau makeup nie .. memang simple2 .. suka pakai in2it .. kalau lipstik aper2 punn ok kecuali avon ..

pelembab dan pencuci pakai MARYKAY .. ok lahh ..
kalau makeup beria punn risoo takut face x tahan kann :)

qellissa said...

eh eh, ada nama i ler..i slalu g workshop coz nak baiki keta je..workshop2 utk makeup ni non ado lah babe..belajar sendiri2..hahaha..tu yg sememeh je muka i..
Estee lauder? bestnya dpt estee lauder..i pon nak!masa raya aritu kan estee lauder wat promotion beli lebih 230 dpt beli set makeup worth 1k dgn harga 250 je kot klu x silap..tp i x beli coz akauntan x approve..muehehehe..

maya amir said...

i sukelaa kan nak bermake up tapi alahai teknik sume hancusss..hahaha

M.i.r.a.n.d.a said...

makeup time ofis. tp ade je org tegur tny nape muka pucat. padahal da blusher bagai. pastu kalo time blusher nmpk sgt tegur eh hr ni pakai makeup ke? mkn tgn baru tau.ramai sgt yg kepoh. suke hati haku la nak pakai simple2 ke nk pakai beria2. haha. emo =p

NeenaAnuar said...

nice EL set! and pouch coach tu pun santekk gak! hahaa... I pun kalau gie keje makeup basic2 jerk... just a base powder, blusher and lipstick.. kalau ade function baru lah guna eyeliner and eyeshadow bagai! :D

rynas said...

wah bestnya dapat hadiah dr hubby..make up ni kan yg penting bahagian mata...kalau letak eyeliner nipis jerkan pun sudah akan mempengaruhi wajah. akak selalu pakai eyeliner jer, eye shadow dgn liptik sikit.

ratusiput said...

pergh gilos estee lauder....jeles ni adia...rugi tak gunakan sepenuhnya.tp kalau nk jual rega 2nd hand....nak..nak..nak...ehehe...gatai sungguh ratu...sampai arini mengidam nk bli mac tak terbli2....paling mahal brg makeup tu je la revlon.ehehe...