Friday, October 8, 2010

Shoppingnya seorang mummy

Lama tul tak shopping, shopping di sini bermaksud online shopping ye. Traditional shopping memang lagi lama la tak kan. Well, shopping is shopping, right? Tak kira la online ke traditional shopping ke.

Nak ke mall tu lama dah tak pergi. Jangan kata mall, gi Shamsudeen Trading (kedai mamak) beli magazine and roti gardenia pun dah berbulan2 tak pergi. Memandangkan aku ada lah penyopping tegar, online pun online lahh. Dengan beronline shopping, I don't have to leave home at all. Gila ko tengah pantang2 gedik nak gi shopping. Oleh itu, I simply sit down at my pink laptop, browse around the various online stores, and find what I need.

Ni pic lama sebelum pregnant lagi, jangan lah kagum aku cun dan slim ke apa. Eh cun la sangat. Motif pic: nak tunjuk laptop pink sebagai rujukan.
Apa aku melalut ni. Tu la meroyan nak blogging namanya. Intro punya la panjang. Ni la shoppingan terbaru aku. Ada lagi 2 parcel tapi belum sampai. Sakann no.


Meh nak tunjuk isi kandungan nya. Kalau tak suka tengok rasa cam aku nak menunjuk2 sila blah ada aku kisah. Ye aku mmg penggemar barang2 VS dan 'jurulatih'.

  • VS Beauty Rush Limited Edition Body Double Mist in Punchadelic. Tak tau pelik ke malas ke apa, aku prefer pakai body mist dari menyembur perfume bagai. Bagi aku wangi je body mist ni cuma maybe kena kerap apply, tapi bagi kes aku takyah kerap sebab mmg aku wangi pun hahah
  • VS Beauty Rush Lip and Cheek Tint in Just Peachy. Taktau bila nak pakai ni sebab jarang sangat aku pakai blusher. Takpe dah beli kena pakai la. Kang aku lempang gak diri sendri ini.

  • Dah lama aku nak beli swingpack gini, tapi bila dah beli aku rasa so-not-me la. Aku dah la jenis bag isi segala barang dah macam bag doraemon. Plus cam pelik je nak sarung kat badan, aku suka bag gabak2. Tapi takpe, mummy2 comel cam aku kena ada bag practical sebab banyak barang nak bawak later bila berjalan. (ayat sedapkan hati).
Gedikkan shopping barang sendri. Barang Hafiyya dah dishoppingkan sebelum bersalin lagi, plus keperluan2 lain hubby dah belikan sampai berlebih2 ni haa.

Ok la ngantuk la. Hafiyya ni siang tido malam berjaga. Oleh itu adalah baiknya aku qado' tido siang2 ni sebagai persiapan nak berperang malam ni hehe. Tata titi tutu.

18 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

pehhhhhhhhh best btoi soping kan....nasib baik aku babe....my daughter tido dengan amannya di malam hari..dia taw bonda dia keja...so dia tido la..

kak ina mail said...

Adia letaklah gambar Hafiya.barang tu tak tunjukpun.Bila akak nak beli laptop toshiba pink cam ko.khe khe.updatelah selalu

Kauthar said...

cayalah mummy adia shopping sakan..i like!

farahfatihah said...

wahhh rajin tul shop on9 yer..nnti leh la share link2 yg best2

kak ina mail said...

Alah comelnya bantal tu ngan baju anak ko.alah gambar muka dekat tak de pun.ko cam dah janji ngan purple nak update hari ni.

Ciklinn said...

bestnyerr shooping....skrg duduk rumah lg byk shooping kan

qellissa said...

ishhh, mane ader menunjuk2 babe, tu bukan nye show off..hihihi..sedap x Vs tu? i penah beli vs pure seduction, tp x minat sgt bau dia..huhuhu..yg swing pack "juruletih" tu lawo ar babe..

x sabar nak tggu entry chanel u ni..hahaha

p/s: insyaallah hr ni i post ye babe...=)..wink~wink~

~ana~ said...

cantik ar beg tu. teringin nak pakai tp bila pk, i ni jenis sumbat semua brg dlm handbag, kena pk 2x la...

rATu kEBaYA said...

fuh shopping best...

adia.. klu masa sy dulu pun memang qada tido siang...

mahira oya said...

shopping tetap on nye makcik ni..hee..
nice pink color..

SyidaGorjes said...

kita punya blog, suka hati kita la nak tunjuk ape pun.i pun tak kisah orang nak cakap ape,as long as i dengan kim K ada similarity.diorang takde.hahahahaaaa

i pun teringin jgk bli swing pack mcm tu, tp mcm tak cukup besar, oleh itu i telah membeli sesuatu yg besar bagi penutup wishlist tahun ini...beli online je.

:: iManja :: said...

nak tgk gambo hafiyya yang latest pls

CiKaYu said...

babe, u mmg superb lah dlm pantang pun leh shopping ek...

Alida Ali said...

Gatal tgn la tu nak habiskan duit...meh la soping htr kt addrss kami sekali...

ieda said...

heheh sopink online nie akak memang x pandai .. hehehe bior lah soppink depan mata nieh pueh sikit ... :)

The Queen Bee said...

for the past 3 months ive been online shopping like crazy!! hehehe pantang je nmpk barang cantik dan murah pasti ku beli! but at the same time traditional shopping pun berjalan jugakk!! so double kopakk!!

rynas said...

senangkan boleh shoping online ni..jimat masa dan tenaga..

ratusiput said...

aku slalu gak shopping online tp blo cd korea.ehehehe...brg2 lain yg pnh bli online contact lens.lelain cam baju ke tudung ke tak berani sbb takut tak muat ke apa ke susah lak kang nk tuko2...eh tp bila jd mummy ni...slingbag mmg penting sbb sng kan.kalau handbag tu kang cam leceh skitla.silap2 lupa mane letak sbb dh sibuk ngan baby.ehehe..ratu mmg dh serasi pakai sling skang ni.kalau cik kitol nk blikan beg pun dia sti cr yg 2 in 1.kecuali g majlis...takkanlah nk pakai sling kan.ehehe..