Monday, October 18, 2010

Separuh barang ku pergi

Untuk kesekian kalinya aku telah membersihkan bilik dan membuang beberapa barang yang dirasakan tidak diperlukan. Hobi I maaa.

Lagipun I don’t have the space I need in my room, and my extra belongings will go to a good cause. I have some old clothes, bags (ni zaman tok kadok punya) and shoes that I don't wear anymore but they are still in good condition. I just have way too much stuff more than I need.

Mana datang barang banyak2 ni aku pun tak tau. Eceh.


Sedih uols banyak seluar I dah tak muat. Perlu diet di bahagian perut ni. Perlu pakai bengkung moden ni, khas untuk orang lepas operation. I tak rela u beli seluar size besar dari sekarang.

*nangis*


Buang di mana? There is a small booth/ guard house like container (oren colour) where you can dump your old clothes, newspapers, magazines and such, for recycling. Katanya untuk recycle la, tak tau sejauh mana kebenarannya.

Bukan tamau derma kat anak yatim or mereka2 yang memerlukan ye, all item in the paperbag are not suitable to be donated to rumah anak2 yatim. Nak derma harus la elok2 skit kan, ni dah buruk2 and baju2nya kurang kesopanan dan kesusilaan skit.

So I prefer it to be recycled.
Motif perlu explain bagai? Ada ke kisah? Hehehe.


Ye disitu la tempat men dump barang2. Buang pun sorok2 sambil tengok kiri kanan sebab segan. Segan apa tak tau tapi segan la. Jangan orang suspect aku buang bayi dah ler hehe.

Now I finally have plenty of room! My room is nice and much less cramped. Leh la aku shopping lagi. Eh silap. Boleh la aku masukkan barang2 Hafiyya :) Weeeeeeeeeeee.

16 comments:

mahira oya said...

bole nyanyi lagu separuh jiwaku pergi..hehehe..tukr pd barang..

SyidaGorjes said...

macam kenal je tempat recycle tu.kat simpang jalan nak masuk taman megah kan?
baju2 yg sopan serta kasut yang bole dikategorikan elok lagi u bole donate to rumah anak yatim,if diorang tak mo, diorang bole jual.ada orang beli tau!
why u didnt tell me earlier so that i bole bawak ke ractar?

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

aku pun bakal buat cam nie jugak la nanti nie...banyak sangat yang dah xpakai baju n kasut...nak buang rasa sayang..tapi simpan pun nak uat mende kan..

kak ina mail said...

Baguslah recycled mana yang patut.katakan tidak pada bengkung moden, yang tak menjanjikan apa-apa.akak prefer bengkung asli dari kain cotton panjang lebih kurang 8 hingga 10 meter. Sapu di perut jadam yang dimasak ngan air asam jawa.lepas tu pakai bengkung dari bawah punggung hingga ke bawah payu dara.tunggu sebulan lagi, baru kau boleh buat cam tu.

rATu kEBaYA said...

hehehe... tu pun salah satu hobi saya adia... lepas dah penuh bilik or almari.. lepas tu mulalah nak buang mana yg tak pakai..

~ana~ said...

adia, i pun tgh nak buang bj2 yg dah x pakai nih..tp masih mencr tempat yg sesuai...

Lady of Leisure said...

nak kene gi nganto gak la barang2 i pun banyak yg tak pakai ni huhu

maCy said...

jgn buang anta sini. hik3

ieda said...

ermm bisa tuu dik .. dah lepas bersalin operate nie yg ketara adalah peyut kalau jenis badan besoo lagilah ketara peyut nya ...

x per2 lepas nie kena berbekung lah tau .. kena rajin supaya kembali ke asal .. :)

hiro said...

bgus2

qellissa said...

mcm penah nampak je tempat buangan tu..i pon byk barang yg nak di 5s kan..tp x de masa nak kemas..baju2 lama n kasut2..nk derma pon dah x leh coz lg layak letak kat muzium..hahaha

rynas said...

bagus-bagus. akak pun dah lama tak buat cleaning kat dalam almari tuh. ntah lg banyak baju tak pakai drp pakai. tapi betullah adia ada kakak kat rumah org2 tua bg tau..ada org sanggup derma baju yg dah tak mau dipakai..kalau elok tak apa...ini dia pun tak sanggup nak pakai tapi derma kat org tak eloklah kan gitu

maya amir said...

perghh sure lega gilak bile kemas sumenye..:)

POSH76 said...

yelah dari semak baik dermakan...tapi betullah u cakap kalau nak derma anak yatim biarler baju elok2 sikitkan...kalau baju yang gitu2 baik hantar kat tempat camni

shi3la said...

biler tengok entry u nih dan dan teringat almari kat umah yang penuh ngan baju zaman rampingg..***huhh tumpang nangess**

Queen said...

nik pun ada jugak..nak buang sayang..nak keep dah tak nak pakai (sebab tu zaman seksi meksi)..

nak bagi adik kang kne ceramah dgn mak kan pakai baju cenggitu..

jadinya kene la simpan je dulu..heee