Friday, November 5, 2010

Kasut blink blink dari Nichii

Sebelum cerita lanjut adalah lebih ceria kiranya kita mulakan entry dengan muka tuan tanah dulu.

CAK!

Last wek kot, gi Nichii. Saje je nak cuci2 mata. Hafiyya ditinggalkan dirumah MIL, hubby and me managed to run a few errands and then stop by at Nichii. Wah guna ayat stop by tu, padahal memang dalam agenda dah nak gi Nichii lepas settle hal2 bank etc.

Aku suka je gi Nichii, tapi kat Sg Besi punya la. Yang tempat2 lain macam serabut je rasa. I probably have like 50 items from them sejak diperkenalkan dengan Nichii ni. But then I realised that what I bought and was wearing, were worn by sooooo many other people out there. Pernah terjumpa orang pakai the same baju I bought (nasib tak pakai baju tu time tu) and pernah few times tengok orang memakai baju yang aku ada tu di blog dorang.

I was like, eh ni baju aku! Ewah cam aku sorang je shopping kat Nichii ye.



So, I've ever since realised that Nichii's clothes are just so popular that EVERYONE buys from them. Tapi aku kesah apa, aku still shopping kat situ sebab aku suka. Takla taste sangat because sometimes their clothes can be quite aunty-ish. If you know what I mean.

Beli la selai baju, try sampai seploh helai tapi berkenan satu je. Plus, kali ni aku shopping kasut dia. Design memang cantik2. Kasut blink blink. Qellissa sure suka blink2 ni hehehe. Cantik tau bila dipakai dikaki. Cantik di mata aku la kalau dimata korang sakit mata je itu korang punya pasal la hehe.



They are shockingly comfortable, ye la udah2 la pakai kasut tumit 3 inci, sakit belakang ok pastu dah ada anak kecik ni sedar2 la diri. Boleh dipakai with a pair of skinny jeans atau suka hati la nak pakai dengan apa janji bahagia.

Sekian dimaklumkan. Assalamualaikum.

21 comments:

nueeunlimited said...

salam.. cntk kasut tuh. suke kumpul kasut gak yea..hihi..
hubby x mrh ke??
my hubby kalo dengo mau beli kasut lagik, da brtukar jadi ijau die. muahahaha...

rynas said...

dulu akak pun suka shopping kat Nichii best murah dan up to date tapi skang ni mmg tak sempat..bz pastu susah nak ke sg besi tuh.shoping mana yg sempat jer

ieda said...

heheh soo cute itu kasut dikk .. blink2 .. huhuh akak x pakai lahh , sokmo kalau gi kedai test kasut cam nie anak2 akan ketawakan .. huhu
asal tahuu .. sbb mereka cakap ibu mcm budak2 pakai blink2 .. heheh

awatt ibu x leh melaram mcm budak2 ker .. huhuhu

qellissa said...

cun banget kasut blink2 tu babe.Tp i suka pakai wedges atau high heel klu kasut2 leper ni nampak kemetot plak.suka gak g nichii tp jarang beli.hihihi..

psstt, Ary penah kena, g bukit bintang pakai baju polo merah..alih2 ader mamat tu pakai baju sejibik sejibon cam dia kaler pon sama...hahaha..i ckp ngan Ary janji ke nak pakai baju sesama ni bang?=)

Lady of Leisure said...

wah bling2 tu yg i suka tu heheheh..

maCy said...

macy bkn kaki shopin tp macy bru shoping byk tadi! ahhhh

~ana~ said...

cantik nya bling2 tuh..nichii sg besi tu dekat je dgn rumah i tp x pernah pegi pun...rs mcm nak kena pergi je la...

Shiela Latif said...

bling2 plus purple...memang cun... =))

.s.o.f.i.a. said...

wow!!!! nice shuz........ my mum ska gak shopping kat situ. baju2 dia quite nice. love the blouses.

ratusiput said...

jb ade nichi ke?rase cam takde atau tak perasan ada...eh tp mmg sweet apa pakai kasut bling2 ni.ratu dulu ade spasang tp kale biru bli kat summit...hari2 dok pakai g keje sampai bos opis sbelah kate kasut michael jackson...ehehe..

maya amir said...

wahhh yg blink2 iteeww sungguh menarik hati:)

kak ina mail said...

shopping sakan nampak.Akak tak pernah beli jenama nichi lagi. kalau kasut rendah cam tu memang selesa, lelebih lagi dah ada anak kecik ni. sesuai.tak sakit belakang.

SyidaGorjes said...

i selalu lalu nichii sg besi ni, dan selalu juga ingin singah.tapi tak pernah sampai.i luv ur shoes!
dulu i pernah pegi yg kat ioi mall.kat sana ada jual pants yang bole muat pinggang i yg xs ni.but now i da jumpa kedai lain yg jual pants yang i bole pakai.

mahira oya said...

lame oya x shop kt nichi..jeles2..

Azmiezas said...

wah..mummy shopping sakan yer..blink2 lagii..

CiKaYu said...

dh lama tak jenguk nichii....

win@momyShaneQeisha said...

adia suka nichii ya, mmg nmpak cantik.still slim jer walau baru bersalin.cute sangat shoes tu

Alida Ali said...

Nichii kat sg besi ni kt mana ye adia...apsal tak tahu...yg setahu saya area chan sow lin tu dah ttup.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

cantik kasut ko tue beb..pepel..i looikkkee...aku pun g nicchi jalan tun razak tue jugak last 2 week..hehehe

rATu kEBaYA said...

cantik kasut tu... suka sangat..

Mama Hanim said...

phewiit..cun kasut tu..