Thursday, December 9, 2010

Sakit mata

Tengok la mataku.


Ke takde beza? Ha ni baru clear sikit. Ni bukan kena gaduh kena tumbuk atau menangis sepanjang malam ye.

Ini bukan cobaan, ini betul2.


Hari tu kena ketumbit. Ketubit ni tak berjangkit tapi aku la seksa, and don’t wear contact lense for a week, as the doctor says. Tak glamer la I pakai spec kan. Dah la tengah bercuti satu hari satu malam di suatu tempat. Nanti la blog pasal tu kalau rajin.

Pic selingan: tengok la baby aku ni, ikut style mummy dia posing tutup mulut. Syabas betti!

Ok sambung balik.

Now gagahkan diri gak pakai spec. Anyway it's getting much better now though initially it hurts quite badly and my right eye could hardly open and tends to discharge this white n yellow pus. Ewww.

Jumpa doc. Comot kan. Eh selalu pun camni je. Janji rock.

Hmm tu je la kot nak cerita. Ada lori ada bas, ada kari ada alagapas!

p/s sah, ketumbit ni ada effect kat tempat lain ni.

19 comments:

maya amir said...

i pnh kene ketumbit pastu bengkak mata..geram betul sbb lama nak surut.. pastu tak suka gak pakai spects..pastu minggu tu plak bro in law i kahwin..maka, sumpah tak glamer psl mata bngkak tu..huhu... get well soon dear...

maCy said...

isk2 cepat ok ye~

Azmiezas said...

orang kata kalau kena ketumbit, selalu skodeng orang..hehehe...yer lah tu...jgn mare..semoga cepat sembuh..

~ana~ said...

eh i pun sakit mata skrg ni..gatal dan berair..dah hampir 2 minggu. hari ni br gedik g jumpa doc. doc kata mmg sakit mata. terus dpt mc..hah3x...i ingat kan sinus. tp gatal melampau dan merah tu yg x tahan. tu yg g jumpa doc tu...seb baik x jangkit kat anak2. doc kata x teruk mungkin sbb antibodi kuat..hah3x....

Lady of Leisure said...

sakit mata pun amsih menten cun hehe

Sue said...

saya ni memang kerap kena ketumbit..mr hubby duk geleng kepala je..tapi bila benda tu dah masak, komfem saya picit! baarulah lega..hehehe..

kak ina mail said...

Alah ciannya, patutlah akak tengok blog ko sepi tanpa berita. Bertambahlah cobaan ko, mana nak jaga Hafiya, mana nak jaga mata sakit. Sabar ye cobanan dari Allah SWT.

su said...

kalo terasa sengal2 @ tanda2 nk sakit mata...cpt2 amik celak mata letak kat tempat kita rasa sakit tuh! insyaAllah rase ok pastu...tp pastikan xkluar rumah la! hihihi!

Mama Hanim said...

Mesti x selesa kan.. byk2 rehat k.. semoga cepat sembuh adia..

rATu kEBaYA said...

moga cepat sembuh ye adia...

erm x pernah kena lagi dan tak nak kena... huhuhu.. tapi tu satu nikmat yg allah berikan.. hehe

SyidaGorjes said...

tak pernah kene lagi......alhamdulillah.
hopefully u cepat sembuh.
kecik2 lagi u dah trained cik piya ttup mulut ek?

win@momyShaneQeisha said...

kesian adia, dah la tgh bz jaga baby.saya pun pernah kena ketumbit dulu.mmg tak selesa & ada rasa gatal kan.moga adia cepat sembuh.
*hafiya makin comel

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

nie sah ko ngintai fiyya nie kan...sampai naik ketumbit nie...hehehe :P..
beb bila nak kasi aku jumpa ko ngan fiyya nie??? ko pun nak jadi artis ke...nak tunggu anak besar skit baru nak kasi tunjuk :P

M.i.r.a.n.d.a said...

tak pernah kena ketumbit. tp last time mate bengkak mcm tu la. sume org ckp ketumbit. so pegi klinik. sekali doc ckp ade ulat ape tu yg halus tu. die duduk btol2 kat ats garis mate. pastu doc ckp kena buang ulat tu. ya rabbi sakit smp menangis time doc tarik buang ulat. huhu. tp esoknye terus baik. ulat dr hutan mane taktau. u get well soon!

ratusiput said...

ketumbit ke...ngendap sape buang air beso ni...ehehehe...

qellissa said...

x suka kena ketumbit, klu dolu2 org kata ketumbit ni sbb ngendap org..hihihi..u ngendap sapa babe?ngeee..

rynas said...

aduh sakitnya

**sHiKinn** said...

oh g skodeng sapo ni yg naik ketubit?ehee..

ERMAYUM said...

alahai siannya hope mata Adia dah cun by now :)