Tuesday, December 14, 2010

Berangan itu free

For my new house, I wish I have a walk in closet to place all the clothes, shoes and handbags I have. My current room is just too small for us. We have such a small closet space patut la tak muat or maybe the fact that we have too much clothes that our closet space is just not enough :P

Can I have something like this for my new house? Load of shelves and space! Wah ko hengat rumah ko besar sgt! Photo from www.changeclosets.com.


Talking about closet, on of the closet shelf at my room runtuh. Berat sgt tak dpat menampung dah. Nasib boss ada boleh repair.

Gigih ketang ketung ketang ketung

Taraaaa

Rite. This prove that I need a bigger walk in closet. Pastu satu hari nanti nak ada 2-3 pasang channel shoes and handbags boleh?

Wah cam takde kaitan je wardrobe dengan handbag tetiba. Pastu semalam round2 area Bukit Damansara and Shah Alam seksyen 7 dekat rumah Khir Toyo, kagum gila orang boleh rumah besar2. Kerja apa ye mereka semua ini?

I believe if u plan , think and angan2about it , someday you’ll actually get whatever it is. Tanpa angan2, mimpi takkan jadi kenyataan. AMIN.

Suka hati la, berangan itu free.

17 comments:

maya amir said...

tergelak i baca statement closet & handbag tu... sbb org yg keinginan sama jek memahami statement gitu.. btw, para kat my closet pun dah asek terkepot2 jatuh ke bawah jek..dok tukul bagai2 die tetap jatuh..nmpknye i pun kene pasang angan2 mcm u:)

.::WaNiE::. said...

hee rumah2 dkt seksyen 7 tu sangatlaaaa

huhu tengok tu kagum gile

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Betul tu, akak pun suka berangan, tapi bukan nak duduk rumah mewah. Angan angan akak nak mendirikan, sebuah pondok buruk, disebidang tanah, yang belakang pondok ada sawah padi terbentang luas. mat jenin.

Queen said...

ahaha..nik hari2 buat plan banglo orang kaya2..lagi puas berangan sampai dah nak muntah..ahhahha

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

angan2 mana taw nanti jadi kenyataan...klu la aku pun dapat cam tue..bestnya...

~ana~ said...

husband i pun suka berangan dan buat plan, berangan nak 2 stry corner lot..i rs mcm mimpi je la..hu3x..

tp bila bc ayat yg u tulis, tanpa angan2 minpi x jd kenyataan..rs mcm...esok je nak dpt rumah tu..hah3x..

Azmiezas said...

Verangan bukannya kena duit pun..tak salah verangan, mana tau boleh jd kenyataan..Amin..

**sHiKinn** said...

oh sy pun tgh berangan nk yg tu..hahah tp berangan jer la..tak mungkin ah jd kenyataan..hehe..

ratusiput said...

betul..betul...ratu pun suke berangan sebab atleast dgn berangan tu ble buat kite puas hati walaupun lom tentu kite leh dpt apa yg kita idamkan...lgpun betul kata adia...mende free kan...sukati la nk berangan tggi mane pun..eehehe...

farahfatihah said...

i pun suka berangan nak ada closet cam tu huhuhu best kan?

.::WaNiE::. said...

wee bestnya kalau ada closet camtu

SyidaGorjes said...

i pun suka berangan.especially abt our new house.tp i punya berangan mengalahkan mansion kimora.hihihiiiii.

maCy said...

selamat berangan ;D

Izan Ishak said...

izan pun suka berangan adia. mcm2 fikir nak itu lah nak inilah...

tp betullah...org kaya umah besar mcm istana tu apalah agaknya kejenya ye...hebat...hebat...

ieda said...

sesekali berangan x salah dikk .. tapi tu lah tgk rumah org besar2 nie cam jeles punn ada ..

tapi dlm ati bersyukur dan redha dgn apa yg allah dah berikan kann huhuhu

rATu kEBaYA said...

yup... berangan mmg free.. setuju dgn adia klu takder angan2 mmg takder kenyataan...

maCy said...

tahniah. blog akak macy da folo. nga cek blog mne macy tarok kt bloglist tapi xfolo pn. huhu