Monday, December 20, 2010

FAQ tentang saya

Too bz to update. Cewah macam aku sorang je busy kan. Tu tak kerja lagi tu and baru anak sorang. Takleh bayangkan kalau anak empat cam kak ina do do cheng atau izan. Ok ni nak citer skit pasal perception/ opinion orang yang boleh membuatkan aku bengang, kadang2 la.

Q : Eh u simpan rambut panjang tak panas ke?

A : Kalau panas takde la sampai bertahun2 I simpan pjg. Baik aku botak je. When I was really young, 5 tahun ke bawah, my hair was about as long as it is now. Then when I was 6 mama cut it off and kept it short up until a few years. Even fesyen tempurung pun aku pernah buat ok. Bila dah besar umur 20 gitu I simpan la balik rambut panjang. I love it. Long hair makes any women sexier, wahaha (SHADAP U).

Btw rambut aku sekarang dah pendek. Tak bermaksud tak sexy dah kan, kah kah kah. Ok la tak kelakar pun.

Q : Ala ko tak keje, sure ko free

A : Sebelum ada anak kan, aku duk umah lagi bz tau tak. At least time keje leh la aku ngular2. Sebelum ni aku busy sebab maid tarak. Lepas tu bila maid dah ada, jadi driver mama la, tolong itu ini la and bla bla. Bla bla bla tu maksudnya aku pun tngah cari sebab apa yang aku bz sangat tu ek? Bila dah pregnant, kena keluar masuk spital pulak, bila dah ada baby, bz la kan since aku jaga sendri anak.

Q : Tamau cari kerja ke?

A : Kalau boleh tanak kerja bawah orang dah. Aku nak jadi bos. Ngada kan. Tapi tengok la tah2 aku sangap balik aku kerja la. For the time being no no no la. Tak sanggun nak bagi orang lain jaga Hafiyya.

Gambar kenangan masa bekerja. Ok la bukan tengah bkerja tapi tengah melantak di restoran arab di Sri Petaling, aku pun lupa nama restoran tu.

Q : Hubby keje jauh you tak kisah ke?

A : Takpe, untuk masa depan kami bersama. Kan senang, I tak keje skrg hahah. Tapi ye la sejak ada anak ni husband banyak kat Malaysia je, kebetulan operation dia tengah slow down. So dapat la luangkan banyak masa di sini. Kerja dia 6 minggu di pelantar, 4 minggu cuti. duk di rumah sahaja. Tu perjanjian dia la, tapi skrg aku tengok 1 minggu di pelantar, 6 minggu di rumah. Bila nak kaya macam ni.

Time dia ada, leh jalan2 or cuti2 Malaysia time weekdays or time off peak. Korang boleh? Kena apply cuti la kan.

I don’t understand why I should be bothered by other people’s opinions of me, so buat tatau je la kan. Actually banyak lagi tapi aku tak ingat la. Tu la orang kata, patut blog time marah kan? Baru best.

Ok la, nak gi makan nasi lemak bersama suami tersayang. Pada yang tengah bekerja tu, selamat bekerja ye, jangan gaduh2 dengan bos.

20 comments:

SyidaGorjes said...

yang penting, bukan i yang tanya semua tu kat u.hehhehehe. biarlah mereka dengan labu-labunya.

Izan Ishak said...

adia, soalan ke-3 tu... sampai naik jemu dah org tanya. ehhh...takmo dah antar anak2 kat org. serik pun adooo. takpelah...biarlah bergelumang ngan anak2 tiap hari. keje umah mmg tak pernah namanya siap. ada je kan...

nak jadi superwomen.. kat umah pun boleh kan!

~ana~ said...

ada jugak rupa2 nya org bertanya kan soalan mcm tu kat u erk...ish...

eh i rs kalau x keje,duk rumah, jaga anak lg penat dr berkerja tau...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

aku pun nak suruh en shukri mintak keja cam laki ko la jugak..dapat aku dok umah...hahahah dan bercuti bila2 saja...mak sokaaaaaaaaaaaa

rATu kEBaYA said...

selamat serapan pagi adia... aishah tak gaduh2 dgn bos dalm 2 wks ni.. bos cuti2 makan angin..

ratusiput said...

betul la adia...ratu pun kdg2 mls nk pk ckp2 org..aku keje ke tak keje ke..laki aku kaye ke tak kaye ke keje middle east sukati aku la kan...bukan aku mintak korang blikan aku beras pun..ehehe...ratu pun skang ngah pujuk2 husband sambung kontrak keje kat sana n ratu nk benti keje kat sini focus kat anak2...letihla sik keje je.lgpun ratu bukan keje gomen.permanent.so takla risau sgt nk benti.lgipun kerani je.....kalau engineer ke arkitek ke maybe syg nk benti kan....sebab dah byk habis duit blajo tinggi2...tp tu la sbb mulut2 org yg penyibuk kan....jd cam serabut kepala..pasni kena gigihla buat keputusan sndiri...takmo pk ckp2 org...menyibukkkkkkkkkk je kan.. :) ratu sokong adia... :)

aeinio said...

ws.. adia.. wah dah nampak besar baby tu... ;)

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Biasalah manusia kaki sibuk dalam dunia ni banyak. Akak pulak tak biasa duduk rumah, jadi akak kerjalah.Lagi pun laki tak kaya mana.khe khe.Laki akak tak suka akak berambut pendek.akak pun berambut panjang.

oya said...

irritating ek babe..sometimes mmg gitu kan..ignore jer mane yang rasa mcm 'ada2 saja lah mereka ini'..

win@momyShaneQeisha said...

saya pun lama dah tak rambut pnjg..since dh ada anak.my hubby srh simpan panjang.lpas ni nak rmbut panjang mcm saya dulu.at least melepasi bahu.
*pedulikan soalan2 mcm tu adia..yg penting kita bahagia & dpt mjaga baby kita sebaik-baiknya..

maya amir said...

haishh..org kite ni mmg 'peramah' tak bertempat.. bosan nak jawab..bosan nak explain.. mcm my kes, ade certain org dah tau i ade history sakit belakang, doklaa tanye, bile nak tambah lagik anak.. bile nak itu & ini..tanak tambah anak ke? tanak itu ke.. bosannn tul *sigh*..

farahfatihah said...

heheh sebuk2 je org yg tanya tu..mmg kepochi la! sukati la kan hidup kita..ececece ter emo plak

isabelle said...

wheee...
lorat2 org yg bertanya mcm2 ni.
selagi leh jwb sopan2, buat la. else, menanah la telinga diorg

Azmiezas said...

Dear..kalau kita ada anak lebih baik kita yg jagakan, puashati..nampak anak membesar depan mata..akak pun kurang percaya kalau bg org jaga..ngeri..rasanya..

Kniedaz said...

Ala..peduli orang kata...lagi puas bila menjaga anak sendiri..akak pun tak sabar nak cuti panjang ni..hehe

**sHiKinn** said...

bg sy la kan..keje ke tak keje sama jer..asal duit masyukkk sudah..klu keje,tp duit tiap2 bulan ciput jer,buat apa kan?buat ponat badan jer..tp kalo tak keje, jd surirumah tp bulan2 masyukk..lg seronok tau.duit ada..anak pun kita jaga..ni tak,kalo bg pengasuh..kita kt tempat keje pun buat keje jd tak best sb dok risau pasal anak..
hehehe..

POSH76 said...

manusia mmg camgitu kepoci....jadi BOSS mmg bess

maCy said...

org y ase kt uma xde kje adelah org y xbuat kje rumah. siyes

Queen said...

best duk umah ialah dapat kawal jadual keje snediri..takde deadline.. yang betul2 buat dead.. hahahhahha

tapi nik rasa nik pun akan bosan setengah mati duk ruamh je.. maybe end up buat keje tapi nak jadi bos sendrik..hihi

Ermayum said...

part laki balik bebila leh jalan tak yah amek cuti yg best tu :)