Wednesday, January 30, 2013

Make-up seadanya

Kalau kata nak bermakeup tu tak semestinya kena tebal seinci ala2 opera china. But you need makeup to enhance your beauty. If tak make-up, kang muka pucat lesi plak kan. Keluar tanpa secalit makeup (gua biasa je kuar macam ni beb) memang nampak macam orang nak cari gadoh je kahkahkah.

My make-up storage hehe. Macam mangkuk tingkat dah aku tengok

Biasala org akan jawab, tayah la mekap bagai biar natural beauty, amik wudu' hari2 bagi muka berseri, hati kena baik la etc. Yup I totally agree with that tapi rasa nya makeup is to enhance all that  u have, tu je kan? Only 10% kot pompuan kat muka bumi ni akan nampak jelita without secalit pun makeup. So confirm lah aku ni termasuk dalam golongan 90% yg tak jelita tu.

Sebab tak jelita tu aku kecikkan skit pic bawah ni. Macam toye je muka.



Tapi aku ni lebih suka bare skin without makeup, rasa fresh. Tapi tak bermakna aku tak makeup kan. Koleksi makeup aku macam banyak je siap dengan brush bagai tapi balik2 keluar dengan muka pucat. Ni kes tak reti makeup la ni.

I wear makeup (sunscreen, loose powder, lipstick and eyeliner) when I am out in the public; work and kenduri kendara. Blusher and eyeshadow  kurang dipakai sebab aku memang tak reti apply walau tengok tutorial kat youtube berapa kali dah. At home I do not usually wear makeup, but I do apply  moisturizer and pakai la BB cream.

Ni koleksi kesayangan. Kesayangan tak semestinya selalu pakai ye. Oh baru teringat lipstick Stilla kesayangan aku hilang. Jap lagi kena soal siasat cik Piya.

Ok la tu je. Renung2 kan dalam selamat bermake-up. Happy Wednesday.

10 comments:

~ana~ said...

cik piya pun terlibat sama yea....

Syida said...

seriously, i dont know how to wear foundations.so pasrah dgn bedak kompak shj.

Queen said...

walaupun kerja saya makeupkan orang..

muke sendiri sangatla malas nak makeup
lebih suka bare face
nak tenyeh2 mata pun snenang

ni baru tenyeh,,teringat pakai eyeliner.
tengok cermiin dah jadi panda
alahaaaaiiii =p

NUNU EERA said...

sejak preggy ni bru t'ingat da lma x make up upenye.. huhu..

Mama Hanim said...

sekarang xde sgt mood make up.. ikut mood sbb pregnant kot..

Hantu Kak Limah said...

gua x dak stok make up camtu...selalu tepek bedak J&J...tp tingin gak nk adakan,psl ank dara gua kaki menenyeh muka...huhuhu....

nazeef nazeem said...

suke baca blog ni..akhirnya follow gak..hehehe..follow me back ya.

http://nazsue1983.blogspot.com/

Macy Humaira said...

hee lame ta jenguk sis

maya amir said...

amek wudhuk muke berseri tu kak anita sarawak jek boleh guna tau..kahkahakah...

anyway babe, i still think u look beautiful without make up..natural beauty laa giteww.. ok, u nak belanja i kat mana ni? hehehe...

rATu kEBaYA said...

saya pun tak reti bermekup jugak adia.. tapi main blasah je...
hehehe