Friday, March 11, 2011

Oh rupanya lama tak update

Bersiaran kembali. Banyak sangat cerita. Meh pecahkan tajuk ye.

a. Merong Mahawangsa

Got 6 free tickets to watch this movie. Bagaimana dapat? Adalah cousin kerja TM.

Memula tak minat nak tengok, tarikan untuk tengok pun mungkin sebab Stephen Rahman yang sangat drop dead gorgeous itu. Rupanya lebih dari itu. Dari pelakon, cinematography sangat mantap. Rasa nak nangis bila dah habis movie sebab tak puas.

Diapit adik (adik ok bukakn kakak i hehe) dan kakak ipar.
I don’t feel like watching the typical local made movies. Ye la last malay movie yang tengok adalah Lagenda Budak Setan. Jauh bandingnya tu. Yusry KRU did a marvellous job with some of the shots especially fighting shots.

Gi la tengok korang, worth it! Aku yang tak minat cerita2 epik ni pun boleh punya tekun tengok cerita ni, tak kelip mata. Harap2 box box office la. PGL pun epik tapi tak menarik hati sangat. Maybe plot kurang menarik. Or sebab hero/heroin tua?

Memandangkan aku ni ex-gf Yusry (read: peminat KRU esp Yusri zaman kecilku), maka diisytiharkan Merong Mahawangsa so far is the best local movie of the century.

Support Malaysian film k.

Shoutbox spam?

Beberapa kerat pelawat are spamming my shoutbox, by posting the same message over and over again or to advertise product. Ni ok lagi. Ada yang tinggal message kata 'kunjungan balas'. Apakah? I dah sebulan tak tinggal jejak kat shoutbox orang kecuali insan2 tersayang (ehem sesiap aku tinggal msg tu pepaham la).

Ada gak tinggal message tak sesuai untuk 18tahun ke bawah, terpaksa aku gigih ingatkan balik password shoutbox aku ni untuk mendelete bagai.

Ke shoutbox aku sorang je yang hangat ni?

c. Piya

Banyak sangat permintaan nak tengok sikecil ku ini. She's already 6 months, still tamau meniarap. Kadang2 meniarap, bila dia teringat dia pusing depan balik. Dah sminggu start makan cerelac and Farley Rusk. She totally likes farleys rusk boleh habiskan dalam masa sekejap je.

Siapa yang tak suka Farley kan? Aku kecik2 dulu masa 7-8 tahun selalu pow Farley adik aku.


She already recognize her own name when someone called and she'll turn to whoever calls it. Rajin bersembang macam daddy dia. Suka tenung orang lepas bila orang pandang cepat2 dia pandang tempat lain. Pemalu macam mummy dia.

Syabas betti.

Piya with her favourite puting. Puting lain dia reject ok.

Apakah persamaan pic dua ni?

Ok I think thats all for now. Esok lusa try karang entry lain pulak. Banyak cerita kannn. Pen biru pen kuning, thank you for reading.

15 comments:

Fitri Senin said...

bapaknye tdo..!!!

~ana~ said...

hah..akhir nya..ber update jua blog u nih...ingat dah lupa..hah3x...

btw, my husband hr tu tgk iklan merong mahawangsa ni, tetiba dia kata, 'eh, mcm best je..nak tgk la'...i rs nak tergelakk pun ada sbb dia jarang sgt nak tgk movie2 melayu nih...

best erk..nnti i suruh dia g tgk la...

wah...cik piya dah besar...comel la...:).pemalu ikut mummy erk...terbaiiikkkkkkk...:)

qellissa said...

mmg lama u tak update..selalu sggah nk tgk hasil rembatan mu itu...=) babe, happy belated birthday!lupa kot nak wish kat fb aritu...=)

SyidaGorjes said...

nape daddy piya posing tido je?adakah daddy kaki tido tapi mummy tidak?atau mommy menyembunyikan identitinya?hahahahaha

ratusiput said...

fuhhh mmg lama tak bersiaran.cpt2 update lagi...dh lama tak dgr citer adia...piaaaaaaaaaa sudah besar.sekejap je kan.oww...cite epik HMM ni mmg nk terjah nnti.jgn ticker full sudah~

rATu kEBaYA said...

adia - lama betul tak update.. masuk sunyi je.. dah besar ye fiya... bby girl ni agaknya memang pandai memilih puting ye..

merong mahawangsa.. mmg menarik..

NUNU EERA said...

dpt tiket free merong ni jgk.. esok.. xsbr nk tgk since rmai ckp bez.. ;)

Queen said...

a) nik pun tak sabar nak tengok..maybe malam ni..kene beli online nieyh..hehehehe

b) nik punye pun..so nik ignore je....buat tak tau je.. mana2 yang penting je nik balas kat sana...tak boleh nak tahan / elak dah..ckp tak paham bahasa diorang nieyh

c) farley rusk..sedap kan..hahhaha....dulu mak siap sorok sebab kakak dgn abang die yang tukang makan


lama dah ADIA senyap sunyi..

farahfatihah said...

owhhhhh mmg lma pun xupdate....bz yer

Cik Ina minat Do do Cheng said...

pa khabar Adia? Dah lama tak bersiaran.ko sihat ke? Hafiya sihat ke?

Akak pun teringat nak tengok filem tu.Cerita kalau adik beradik tu buat selalu best.

Hafiya dah 6 bulan, sekejap masa berlalu.dah banyak ikut muka ayah.

ieda said...

haaa ramai yg rindu aida tau .. tulah senyapp jer ekekek

haa spam erkkk akak x pernah lak kena .. lama sgt menghilang kut :)
miss u

maya amir said...

hah..lame adia tak berblog..and pya pun dah beso.. dah ade rambut:)

p/s : ok..nak gi tgk HMM...

Ermayum said...

wow Piya dah semakin comel -mana pg sonyap jooo :)
i nak g tgk gak ramai kata best -

cabut keluar ja shout box tu mine dah tak da :)

Ladysirna said...

wah, besar dah hafiyya, haritu jumpa u dalam perut lagi kan..she is so lovely=)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

amani tanak puting...hehehhe....piya yang cute isap puting...