Saturday, March 26, 2011

Stroller yang stress

Lihatlah pic ini. Ini trolley ke stroller nih?


We hardly ever use the basket sampai hampir terlupa la kewujudan mende alah tu. Our habit is to just hang everything off the stroller. Usually on the handles. Kadang2 husband akan dukung Hafiyya sebab nak isi barang dalam seat dia. Huahuahuahua. Banyak gila ke shopping bag?

Tak kuasa nak bongkok2 isi barang kat basket tu, lagipun banyak mana leh sumbat kan. And we have a diaper bag which goes on the handles and we use for storage of Hafiyya's stuff. I've had a TON of weight hanging on the stroller. Very stable stroller.

Maka lantik la aku jadi duta stroller.


Dah salesman kat Planet Enfant ni kata stroller ni lasak, so kitorang guna sungguh2 la. But korang, dont try this at home ye. I read somewhere hanging items from the handles causes stress on the stroller. Stress macam mana pun tak tau la, aku ingat aku je yang stress, stroller pun boleh stress ye.

Tapi time ni aku tak stress sebab baru lepas shopping.


Hafiyya kagum kot tengok aku. Hehehe. Makin lama makin confirm rupanya ikut daddy nya.


Di hari yang sama, lokasi berlainan: KLIA. Hantar husband yang kembali bertugas. Stroller need time off, dah overworked.

Duta stroller yang tak pakai stroller. Serious penat, mata pun tak larat bukak. (both mummy n daughter)

Ok la nak pergi kenduri akikah anak orang. Akikah anak aku je tak buat2 lagi. Happy weekend ye!

19 comments:

maya amir said...

kekekek...stroller pun stress ye.. yelaa kot, berat die nak tampung tuh..hahaha... tapi oklaa tu, dah beli, kene guna sehabis2nye..hehehe..

Ladysirna said...

adia, i pun kalau shopping stroller jadi macam trolley, pastu bila tgk dalam bukan ada baby pun, my baby pun lagi suka dukung, so end up stroller =trolley..hahaha

Hantu Kak Limah said...

hahahhaha....bungkusan2 yg bergantung tu lagi berat dari hafiya...jgn sampai tertonggeng nanti...hehehhehe...memang patut stroller tu stress.......

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

yeah sama cam stroller amani..selalu mengalami nasib yang sama...

rynas said...

hehhe..tugas stroller dh bertukar kpd trolley..sebab itu ler mak bapak suka bawa stroller..

ratusiput said...

makin pacak2 rambut hafiyya.tp comeii... :)

NUNU EERA said...

nnti nk pi beli stroller la jgk.. nk2 skrg ni klu shoppin on sturday mna dapat plastic bag.. hehe..

Azmiezas said...

tu dia..mommy hafiyya shopping sakan..

ieda said...

ekekekek nampak kat stroller tu stresss :))
hafiya cayunk .. miss uu dear :)

~ana~ said...

erk..xtau komen td ok ke x sbb internet x ok td...

kesian kat stroller tuh...tp kami pun dulu mcm tu, guna stroller tuk gantung mcm2 benda...heh3x..stress rupa nya stroller tu ye..

eh mummy piyya dah makin kurus la...piyya plak makin comel..:)

Kniedaz said...

akak pun kena cr stroller gak...nk jln bwk twins nanti senang sket..hehe

ieda said...

dik lupe nak btahu .. ada TAQ 4 uu

http://iedaimmi.blogspot.com/2011/03/show-your-teeth-contest.html

Ermayum said...

iyalaaa mukanya sudah lain mana girly girlie things tak pakai di kepala etc ?:)

qellissa said...

hubby i panggil stroller tu trolley..hihihi..comel lah haffiya skrg.dulu masa kitorg bwk kyra jejalan, selalu stroller tu jd kan trolley..penuh satu stroller..

M.i.r.a.n.d.a said...

fuh. hafiyya rambut cacak =p sama je..kitorang pun gantung2 brg kat stroller..pampers la sllnye sbb brg lain berat kot.

Queen said...

ini namanya alah membeli menang memakai..pakai sunguh2... =)

nik tak buat service sampai KB.. sebab costing transport nye sahaja dah mahal.. =)

SyidaGorjes said...

somehow,i tak pernah buat stroller aqid jadi trolley sbb jarang bawak dia pegi beli groceries,kalau pegi mall pun i tak letak brg shopping kat stroller.maybe i dont hv the habit nak bagi stress kat stroller.hehehehe.
cik piya yg semakin terpancar kegorjesannya.=)

azzamoro said...

edya, muke ur daughter dah sebijik dah ikut muke ayah dia. hehe

rATu kEBaYA said...

aishah pun sama jugak idea.. selagi boleh letak mmg penuhlah stroller tu..