Tuesday, March 29, 2011

Coach itu jurulatih

Amaran: Entry ni mungkin tak semua minat, so takyah baca yang tak minat handbag. Nak baca juga, baca dengan hati terbuka ye.

I have a few coach bags and I love them and my favourite bags is the red one. Ke hulu hilir angkut ni. Pakai baju apa pun belasah saje.

Bila tengok bag2 online je, sure berenti lama tengok Coach. I do not blame them, because Coach offers some pretty cute bags and affordable untuk poket ku yang tak berapa tebal ni. There was a time when I was so addicted to them, that I had to buy one each season and I still use them every now and then (even though it's been many years). Wah cakap macam banyak je Coach. Tak pun.

Antara koleksi 'jurulatih' yang dikeluarkan dari gerobok yang dapat diselamatkan. Dah nak macam lunyai je kan, nampak sangat aku pakai sungguh. (read: tak simpan leklok)
Ni baru beli gak, tapi lupa beli so banyak simpan dalam almari so asyik pakai beg merah je.

'jurulatih' terbaru

Dah puas pakai brand US, tiba la masa bertukar citarasa ke European brand pulak. Bought Boston Sukey as my first gucci bag (purchased last month courtesy of hubby!). It's feminine, great for both formal and casual wear. I have monogram canvas purse and handbags tapi puas (hampir lunyai) dah pakai. Compared to LV, I think Gucci designs could be much younger and fashionable. Kan kann?

Fashionable kah? Nampak comot je tuan beg tu ye. Janji gucci and berbackground kan burberry.

Husband aku pernah tanya, how many bags are enough for a woman. Well, the exact number couldn't be estimated. I need different bags to match different clothes, since some bags don't really go with certain clothes. Eh alasan je ni.

Tepuk dada tanya selera.

25 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

yeah...woman dengan handbag xdapat di pisahkan...suka jugak kumpul handbag..tapi brand paso malam jerk.. *dengan harapan ko derma satu handbag kat aku..lalalalalal*

SyidaGorjes said...

i suka henbeg but not so particular in the brands.tp selalunya i akan pakai sampai lunyai.tp bila beg tu mcm terlalu mahal, syg la pulak nak pakai sampai lunyai, so ia akan tersimpan sahaja dlm dustbag.i think i should have a handbag cabinet atau yg seumpama dengannya.

ieda said...

wow tinggi selera adia ya .. cantik2 hand bags tuu .. :)
akak jarang sgt tukar .. kalau dah jahanam betul barulah beli yg baru huhuh

alor2 hafiyya pun nak pakai gelang ker cayunk :))

ratusiput said...

patutla leh kenal beg ratu walau dr jauh...pencinta coach rupanye.ratu nk kate pencinta bag tidak jugak.satu slingbag coach ratu tu je la the one n only yg cik kitol bli kat saudi as a birthday present.sumpah kalau tau dia nk bli coach mmg tak bagi.syg duit.ehehe.tp ratu jenis dh rase skali ok.no more n more.ade jugak wallet coach kale putih but too small utk letak kad2 n duit rm50.so smpai skang simpan je tak guna.aritu cik kitol ade tanye gak nk bag lg tak?uishh...hrp ratu mmg tak bli la...rasa cm syg duit nk labur cmtu.kecuali utk pencinta bag kan.tp kalau ade rezki pasni nk rasa bag lain lak..tot ke...ok tak..?

Lagenda said...

wakakaka..setuju! setuju,,x de nombor yg paling tepat untuk jawapn kpd soklan en hubby adia tu!

Selagi mampu, selagi suka...beli ajelah kan??

NeenaAnuar said...

setuju2.. sukerrrrrr ngan entry nie! hehehe..

waa.. banyak collection 'jurulatih' you.. semua looks nice dear! I pun minat brand coach coz it's more simple & nampak feminine if were to compare with LV...

memang pompuan ngan handbag.. ko bagi banyak mana pun takkan penah puas.. sbb semuanyer nak matching cathing! hahahaha..

Queen said...

mek pakai satu je sampai lunyai..sampai yabang yangtanya

"sampai bile awak nak pakai handbag awak tu..dah buruk sangat dah"..

hahahhaa....saya takkan stay with one handbag if u buy a new one for me...selagi takde ayat..

"ambikla mana2 saya bayarkan"..

nampaknye awak kene redha dengan handbag buruk saya..sebab yang penting dalam tu wangnya banyok..muehehhehhehehhehhehhehhe

tapi tgk pada beg di atas buat saya tertanya2..

"adakah saya wanita sejati?"...

hekhekhek..kerana naluri saya tak begitu..

qellissa said...

Babe, i suka pasal henbeg..pantang klu org post pasal henbeg..mesti nk baca..hihihi..eh yg baru tu ashley ke sabrina? cun gak..i suka lah tgk gucci boston itu..cantek leh buat raya..and ur birthday watch pon cun..=)..n x dinafikan..women and henbeg x boleh dipisahkan..coz jenis i, x cukup dgn satu..nak lagi dan lagi dan lagi..and of coz lah tgk pada kemampuan..so far rasa blum mampu lagi nk pakai gucci..coach and marc jacobs will do for now..hihihi..panjang sey i celoteh..

Alida Ali said...

Saya pun suka tgk brnad coach...tp tak mampu lg nak beli yg ori.

Mama Hanim said...

phewiit best tu dpt kawan dgn 'coach'. mmg handbag sgt sinonim dgn woman kan.. i like it too..

~ana~ said...

i jenis x suka tukar2 hbag i rs mungkin sbb isi kandungan hbag i tu bnyk sgt dN I nya mmg perlu di angkut ke mn2, so mmg malas nak pindah2 kan...so far mmg xde lg la hbag jurulatih ni...sbb x mampu lg..heh3x...

win@momyShaneQeisha said...

banyak handbag collection adia semuanya cantik2..berkenan sangat dgn yg terbaru tu.sesuai sgt saiz/warna tu.match ngan semua colour.

NUNU EERA said...

oh my coach.! minat yg mdalam sgt ade tpi xmmpu nk bli.. tu yg ade 1 je.. klu mmpu mau da 1ribu da dlm collection..;p

POSH76 said...

perempuan mana cukup satu....nice collection

✿ etiey erywan ✿ said...

SALAM KENAL... MAK AI BANYAKNYA. RIBU RABAN COACH TUH.. HEHEH SAYA JUGA PEMINAT COACH. TAPI IDAKLAH SEBANYAK ITU. YANG ADA SAYANG NAK PAKAI, TP TERBELI JUGAK LAGI PUN SIMPAN SAYANG NAK PAKAI...

mamashikin said...

nasib baik sy jenis tak minat pakai handbag..so takde la koleksinya..wp tak pakai hb tp brand2 yg ada kt pasaran sy tau...coach mahal dowh..

hehehehe..tp takpe la adia, awk beli mmg berbaloi2..sb awk beli awk pakai, bkn beli simpan...

mamashikin said...

bnyaknyer coach...!sy pulak jenis tak pakai handbag, so takde la koleksinya..

eh awk pakai coach mahal pun takper..sb berbaloi..awk pakai sungguh2..ehhehe..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

akak pulak gila beli purse, tapi curi-curi dari suami, segan dia pakai wallet bertahun-tahun.lelaki memang tak suka gantikan, sampailah dah tak boleh pakai.anak perempuan akak cakap, kalau nak beli beg yang brand oversea cam coach , kena beli kat luar negara, baru murah.kalau beli kat malaysia, rega dia mahal.dia pun gila coach gak, tapi tak boleh lawan adia.

Adia memang sah ratu handbag. cakap suami Adia, beli handbag boleh release tension.ko rasa kalau dia dengar, hangin tak .he he he

rynas said...

wah banyaknya handbag dia...semua cantik-cantik

Fitri Senin said...

owh...penggemar handbag rupanya..xpe asal pakai..i xkumpul handbag..sebab cm xreti..pakai je la yg satu tu sampai dh bosan :)

Hantu Kak Limah said...

huhuuhuhu...cantik2 n lunyai2 handbag tu ek...hehehhehehe...
yg aku brkenan kat sebelah hafiya tu...cute sgt bile die pakai......

maya amir said...

hahahah..i suke entry nih.. pompuan & handbag tak dpt dipisahkan:)

|| sue-imanja || said...

wow segannyaaaaa!!!

Ermayum said...

jam bracelet tu utk Hafiyya ke utk mummy nya ? nice :)

Nor Muniza binti Murat said...

chek pun minat coach gak~ baru berjinak2 mengumpul~ setakat nih baru ada 2 <--- show off~