Monday, March 21, 2011

I dont follow a trend, trend follows me

Hahahahah. Tetiba geli baca tajuk.

I dont really know how to rate my fashion sense. I don't really follow trend. I tend to just wear what I feel like. Depending on mood? Sekarang ni pulak, rasanya dah penuh wardrobe tu, tapi still rasa takde baju nak pakai. Macam mana hah?

Lately suka pakai tunic macam ni. Pakai dgn legging or skinny jeans. Nak pakai gitu saja rasa tak kena sangat2. (read: i'm too old for that).

Baju baru gak ni

Mungkin ada sinar2 ke arah nak berhijrah kot? Doakan ye :) Padahal pakai baju fitting2 sgt rasa gemuk, tu berselindung di sebalik tunic ini. Malas nak explain panjang2 pasal fesyen sebab purpose entry ni nak cerita pasal colour sebenarnya.

I’m usually a pink-light blue-pastel person, but I do like colors in moderation. I'll wear anything as long as it looks chic and nice and suit my skintone yang ala2 latin ni. Wah berangan. Serious, siapa kenal aku dari dulu tau I wear any colour except for black. Tak minat sungguh dgn black, macam rasa suram and rasa sakit je.

But lately I tend to shop black and white. Kenapa hah? Faktor umur? Tengok la ni, ni baju fresh from oven.

Pic atas bawah: Baju yang dibeli dalam tempoh 1-2 bulan ni

Mainly black and white

Ini tak termasuk baju kaler lain gak and handbag yang dibeli tu, tapi tu lain entry la ye kang lari topik pulak. Oh ye, yang baju sleeveless tu ofcourse pakai dengan cardigan or inner.

So reason beli baju2 kaler gini: white because it looks so clean and fresh and black make me look slimmer and both colour senang nak mix and match. Tapi tu la, bila dah byk black rasa perlu shopping balik sebab kekurang baju kaler lain. Biasalah manusia, tak pernah cukup.

Renung2 kann

19 comments:

ieda said...

elo dear .. lama kan akak bercuti .. haa akak kembali ekekke ...

cantik2 baju tu adia .. u ada taste sama mcm akak ler .. akak pun suke warna itam dan putih .. warna gelap2 selalu jadi pilihan tau :)

|| sue-imanja || said...

wow byknyer memborong sebulan dua ni... bukan membeli dah, ni kira borong... untung org cecomey cam adia ni, senang je bli baju

~ana~ said...

wah..semua black n white...dlm sebulan 2 u beli bj bnyk nih? ni borong nama nya nih...:)

Queen said...

nik pakai baju pun ikut suke..takde trend2 der.. =)

ratusiput said...

wah adia baju baru sme tu ke...byk tu...meriah.ehehe...tp ratu mmg suke kale gelap.itam.coklat.taktau nape tp mmg suke.itam tu kan menawan.elegant.tp still jugak bli kale lain.cuma peratusan bli baju kale itam tu lg byk..

SyidaGorjes said...

babe,i cant see which part of you yang looks fat.sila buat entry berat sblm dan berat sekarang or saiz pinggang sebelum dan sekarang.but normally people says black+white is a safe color.i personally dont really like black unless the design nampak cantik only then i will buy, or else i will opt for colors.sbb my mom ckp i ni gelap macam anak ke*ing.

rATu kEBaYA said...

sume black n white je ye adia.. hehehe.. aishah klu beli suka fikir apa warna yang dah ada kat rumah.. tapi kalau terbekenan rembat jugaklah

qellissa said...

me too..i dun follow trend but thr trend follow me..ahakkk..xtaully nak gak follow trend tp since badan da naik balik ni juz pakai apa yg selesa..nway cun baju2 tu..mana hasil rembatan jam and gucci itu?nak tgk..hihihi

Izan Ishak said...

izan pun tak pernahnya nak ikut trend. pakai ikut keselesaan sendiri je. tp dah lama juga tak beli baju warna warni ni...hehe...teringat masa zaman muda remaja...

Mama Hanim said...

semlm gi ofis kena pakai theme black.. seb baik ada gak baju yg sesuai..huhu..

azzamoro said...

u beli kat mane? semuanya cantik2...:)

gee ryder said...

pergh byk siot baju..cantik²..
cam bole buat sewa jer hikhik

Cik Ina minat Do do Cheng said...

cantik-cantik baju tu, minat akak tengok.nampak banyak hitam putih tu.Baju putih tu berkenan akak tengok.kalau pegi opis pun okeykan.

Cik Ina minat Do do Cheng said...

cantik-cantik baju tu, minat akak tengok.nampak banyak hitam putih tu.Baju putih tu berkenan akak tengok.kalau pegi opis pun okeykan.

win@momyShaneQeisha said...

kacak2 baju tu adia.specially white colour,berkenan sangat.pandai adia pilih baju..

Hantu Kak Limah said...

ni asal sume itam putih jer ni...tp cantik gak pakai ..leh nampak kurus...huhuhu

maya amir said...

i nak sambung yg last tu..renung2kan dan selamat beramal:).. eh i sukelaa baju b&w youu...kalau tetibe rase nak let go, bulehlaa winks2 kat i ye:)

rynas said...

akak pun suka kaler hitam putih senang nak matching dengan semua benda...

NUNU EERA said...

putih okkey.. klu black prefer utk dress.. pink mmg da best la sis.. :)