Thursday, July 22, 2010

2 fakta

Spellings

I am terrible with spellings. Sah2 korang perasan berpandu kan entry2 dalam blog ni banyak tul spelling mistake. Tu belum masuk lagi grammatical errors here and there. Sure pening baca kan? Janji message dah :)

Sangat kagum tengok budak2 yang terror kat Spell-it-Right Challenge kat TV3. Watching them trying to spell words they’ve never heard, read or seen or even when the words are familiar, it is it's not that easy to spell it in front of judges and crowd.


Handwriting

My handwriting awful. I think only my husband and dad appreciate my 'kesenian' handwriting ;)

Time malas/ rushing

Time rajin

Erk cam sama je tulisan time malas dan rajin? Tulisan cam ni mungkin sebab terpengaruh dengan rakan sebaya masa kat hostel dulu. Masa standard 6 tulisan ala2 senget gitu, bila Form 1 jadi gini. Yang sadisnya tulisan ni melekat sampai tua2 gini. *nanges*

Ada sesiapa yang ala2 Madam Zorra pandai analyze handwriting to determining a person's nature and personality traits tak kat sini?

13 comments:

farahfatihah said...

kagum kan tgk budak2 tu spell dgn betul

qellissa said...

uit mcm tulisan doktor je babe..hihihi..oklah tu..tulisan i pon senget2.klu ade yg bleh baca karakter from our handwriting nak le tau jugak...=)

fikaryna said...

tulisan ryna comot..huhu..

POSH76 said...

paling tak suker menulis...taip laju hehe

Shahrul Shaharuddin said...

i like watch that program too. i salute them coz myself not effort spell like them.. hahah

yours
SH

~ana~ said...

uih..hebat..patut jd doctor ni...u tersalah ambik course kot dulu ni adia..:)

Lady of Leisure said...

i rasa tulisan i cantik gak, agaknya sebab tu i tak jadi doctor kot ekekeke...

M.i.r.a.n.d.a said...

tulisan sy juge ikot mood. kalo sgt sleepy bkn jd tulisan dah. terus jd 1 garisan bengkang bengkok. sedangkan dlm keadaan sedar pun da huduh..bygkan tgh mengantuk! pengsan. hehe.

mahira oya said...

oya pon tulis ikut mood..
if nk laju tu mmg lain ah..
if ade masa mmg bole thn sikit ah..
hehehehe

ERMAYUM said...

cam tulisan doctor ja heheeh ok la tu readable if mine lagi hancus :)

mumyShaneQeisha said...

tulisan doktor...
adia, kena tag ikut contest.tgok kat newer entry saya

mJ said...

kita tak reti!~ tulisan kite pun buruk huhu

NUNU EERA said...

tulisan sy bulat2 mcm sy..;)