Sunday, May 8, 2011

Kasut

This is my favourite shoe. I wear them to everywhere. Dah nak rabak dah. Brand? Biarlah rahsia.


I’ve been obsessed with finding the perfect ballet flat over the past few weeks, going so far as to buy a pair in Ampang Park that were half a size too small because I was convinced they were the perfect style and color.

Kasut dimaksudkan adalah disebelah kanan

Note to self: never buy ballet flats a half a size too small. It won’t work out very well.

I love flats. Love them, love them, love them.


I owned few pairs of shoes. Ada la dekat beberapa pairs will remain unworn in the wardrobe waiting the right occasion that never comes. *sigh*

Pic below yang kaler cream tu jenis terompah jugak kot. Charles & keith. I love terompah punya jenis walau apa pun pendapat lain and I prefer the chunkier heel.


I'm not a huge fan of high heels either, i only wear them once in a while on special occasions. I do own many pairs but really is a waste of money for me as I am always in flats. Melainkan waktu kerja dulu memang sentiasa kasut tinggi la.For me women like heels to be more feminine / taller / sexier / prettier / more confident.

Tepuk dada tanya selera

Ni kasut makcik2 tapi I suka je. Kiri tu terompah gak beli kat vietnam hadiah dari MIL.

Info:

  • I dont have a certain favourite brand of shoes, hentam je asal menarik pakai.
  • suka kasut bling2, berribbon. Comel.
  • If I were to pick a favourite brand, definitely would be clarks
  • suka shopping kasut di Ampang Park. Neva shoes kot nama dia. Anyone yang sama minat?
  • Time pregnant hanya boleh pakai crocs or clarks. Lain takleh, allergic.
  • This is auto published entry, org lain ibuk berhari ibu. Happy mother's day :) Nak kasi aku hadiah mother's day kasi la kasut ye :P
  • semua kasut di atas belum dipakai

Ta-ta!

19 comments:

qellissa said...

i tak suka sgt pakai flat coz make me look more shorter...kalau terompah mcm charles keath tu suka gak..and lagi satu suka wedges...bukan cheezy wedges tau babe..hihihi

win@momyShaneQeisha said...

suka jugak shoes yang comel2..
yg flat suka pakai jalan2 @ window shopping..senang nak jalan laju.hehe

Cik Ina minat Do do Cheng said...

selamat hari ibu Adia, semoga ko berbahagia ngan family ye.

banyaknya kasut , ko cam akak gak suka kasut flat, senang nak jalan laju. kalau tinggi pegi majlis tertentu okeylah.

SyidaGorjes said...

i leeeeeeeeeeeeeeerf flat shoes.sbb i memang menjaga my body posture, bole tak?rasanya i takde high heels but i do prefer wedges.tu pun i beli kat charles&keith.
masa preggy i pakai scholls (time aqid),now i pakai fitflop (lg sedap dari scholls tau)

~ana~ said...

i berkenan dgn heel pink yg sebelah charles n keith punya terompah tu..cantik la beb..

eh yg kasut makcik2 tu pun ok what..cantik jugok...

Fitri Senin said...

u're flat was adorable..mana u beli ek..??

Queen said...

samela..kasut ada macam2..yang duk lenjan cuma satu dua je..hahah....

dah lama tak pakai heels...rasa susah nak bergerak....lebih selesa pakai flat or wedges..heee

|| sue-imanja || said...

i ada beberapa kasut from neva shoes juga...owh kasut makcik² kaler pepel tu selesa ok!

Izan Ishak said...

sume pun cantik2. izan suke semua jenis kasut kecuali heels... takut terpelecok makcik pakai nnti.

kalau kasut tu best, mesti akan pakai sampai rabak...then baru beli lain...hehehe

rATu kEBaYA said...

aishah.. suka flat & high heel.. tapi semenjak tak larat nak kejar anak ni... lebih prefer ke flat lah.. tangkas jadinya..

iedchan said...

wahh..byk nye kasut...hehe..i ade satu je..pakai smpi lunyai...pastu baru beli baru...:P

ieda said...

eppy moms day adia ..
akak pun x suke sgt kalau pakai flat2 nie mcm x pakai kasut lak rasenya ekekek ..

skrg kasut banyak yg mcm wedges tuu kan , suke sbb x sakit kaki kita :)

Hantu Kak Limah said...

aku suka pakai flat je..sebab nak jalan ke hulu ke hilir....tapi tengok yg tapak baji teringin gak nak pakai.....tapi...aku memang fobia pada perkataan terpelecok...
dari zaman sekolah aku suke pakai Vincci jer......x mahal mane pun..

farahfatihah said...

wahh banyak nyer pump shoes....best2

gee ryder said...

adia mesti tinggi ni.
i tak cukup inci so tak bole nak pakai flat shoes selalu :p

Durrani said...

wah banyaknya kasut. akak suka wedges..kalau flat suka juga tapi akak rendah nak tinggi ler konon cari wedges.

Ermayum said...

bdk duk dlam walkr memang terus jalan
masa bila nak berlatih merangkak kalu asyik duk dalam walker :) anak 1 semua tak merangkak so nothing to worry dear

ratusiput said...

ratu sejak beranak pinak ni mmg suke yg flat.kaki tak sakit.skali skala je hell tu pun takble lebih 2 jam.kerassssssss betis :)

unfaithful_bella said...

Hi Edya, miss u lah.. piya pun sungguh chomel.. mmg mcm papa piya mukanye hehe (jgn mare). citer pasal collection of flat shoes, dlm pic ni, yg berjaya mencuit hati utk melihat adalah modelnya iaitu cik PIYA.. walaupun ada yg nampak tangan, tp dia mmg chomel lah Edya.. i'm so happy for you.. :)