Friday, May 20, 2011

Tangkap leleh

Korang pernah makan Tako Tao tak? Tako Tao is available in all Jusco shopping malls within the food court area. Dimasak dan disediakan on the spot semasa order.

Yours truly, baju hitam paling belakang (takut korng tak kenal)


Sejak Jusco AU2 dibukak, selalu gak lalu2 kat stall Tako Tao ni, heran tengok kenapa la selalu Q panjang. And selalu baca blog peejburhan, tau dia obses dengan Tako Tao ni kan. Maka pada suatu hari yang indah tu, pergi la try.

LAZAT! Siapa la cipta makanan ni, sedap nak mampus.

Tako Tao ni kan, adalah Japanese snack food. Diperbuat dari tepung pastu di-ball kannya and ada inti didalamnya. The balls are then topped with mayo, soy sauce and slices fish flakes. There are 4 inti available which is octopus, innagi (belut), prawn and chicken ham.

Favourite I adalah octopus. Yang lain tu actually tak pernah try pun heheh.


Sementara tu cari la husbandku mana tah ilang. Rupanya.....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..

..



.

.

.

.

.

.










Tengah skodeng rumah kaca AF9 hehehe. Skodeng belakang2 je ke bang, takut masuk tv ekk.

For clarification, we r not the biggest fan of AF (I like af7 je hehe) but me as an avid follower (yeke?), nak jugak la tau bagaimana rupanya rumah kaca yang diperkatakan itu. Walaupun diari langsung tak layan and konsert selalu miss. Kalau tengok pun memang tak aman sebab Hafiyya time mummy dia nak layan AF sure ada je pe'el nya hehe.

Biar lah, jangan time maharaja lawak piya kacau mummy dah. Heheheh.

Motif perlu penerangan bagai?? Nak tengok, tengok je la. Ada aku kesah? Hehehe.

K la, see ya around :) Suka tu but entry hujung2 weekdays time org nak balik dahhhh. Selamat berhujung minggguuuuuu :)

15 comments:

Cik Ina Do do Cheng said...

akak pun suka makan benda alah ni, tapi kasi sleck bila anak akak letak wasabi.eee meremang bulu tengkok, akak suka sotong , sedap. amboi cik abangk ko tu nak intai gak.kalau akak kat situ pun nak intai, tapi dari kejauhan.

halila Ibrahim said...

.. akak tak try lagi la makanan jepun tu.. sedap ekk .. nak try jugak la..

BTW .. salam kenal ...

azzamoro said...

hahaha.

edya.. yang pic 1st tu u takut kitorg ingt u yg tgh pegang poket tu yer?haha

i nak try la tako ni. sedap betul yer? tgk pun mcm lazat. shud try la.

Queen said...

ramai cakap best..tapi nak kejusco semata2 nak beli tako...hurm..mcm kelakar je nak cakap kat yabang..hahaha

win@momyShaneQeisha said...

adia maintain comel & slim lagi.Tak pernah makan tako tao tu.Takde kat kat miri kot.
*adia tak join husband skodeng af?hehe.win suka tengok konsert je.sama je, takde nak minat pelajar af tu lbh2 dah jadi mak org ni:)

qellissa said...

sedap ke babe Tako tao? i klu g Jusco ni suka mkn sotong goreng tepung dia..sedap gak tau...
hahaha..i pon aim minah yg seluk poket tu..eh xkan lah u da membesar bagai johan?nasib baik u ckp u yg paling last..hihihi

Alida Ali said...

Saya selalu order chicken je..octopus takleh terima kekeke...

~ana~ said...

tako tao ni mkn time panas2 boleh la layan tp bila dah sejuk x layan la..octopus tu sedap tp tiap kali mkn mesti i duk terbayang paul octopus...hah3x..

POSH76 said...

sedap gak ni

maya amir said...

tako2 tu sedap..tapi kdg2 ade setengah org buat tak sedap..eh ade kene mengena dgn tangan org kah..rase sama jek bahan die kot..hehehe

rynas said...

serius tak pernah try..cam sedap jer haruslah nak mencari nanti

SyidaGorjes said...

i tak pernah try bli walaupun almost everyday i pegi jusco au2 tu.
since ada recommendation fm u, i sud try la!

ratusiput said...

tak pernah makan n tak pernah tgk mende ni...AF9 ni tak bape bestla...

rATu kEBaYA said...

tako.. adalah terbaik..

Ermayum said...

oo macam tu rupanya thomas chan nya kedai tu - tak pernah tahu thanks to this entry

and tak pernah juga makan tako tai apa tu but will try :)