Monday, September 27, 2010

Kau kunci cintaku di dalam hatiku

Suka hati I la nak letak tajuk apa kan.

Wah bersawang dah blog ni ye. It's been while since my last update, ingat nak tutup terus dah tapi sayang la pulak. So here's the latest update, for the few people who may still be following my blog, heheh.

Gedik nya ayat.

Hari ni hari ke 28 berpantang, so hari ni setelah direqust, mama telah menyediakan breakfast ini yang sangat lazat.


Mihun sup uols. Biasa je bagi korang, tapi bermakna bagi aku. Ye la hari2 melantak nasi or roti, selera pun dah tarak ok. Asal pantang je kena makan nasi, asal makan nasi je kena pantang. Eh. Awal2 pantang mmg selera makan kebabom, tapi makin lama makin takde selera, mungkin sebab kurang tido.

Wah anak baru sorang kecoh tak cukup tido, hehek. Kalau 3-4 anak sure cam zombie dah kekdahnya. But it was a special time in my life adapting as a stay-at-home mummy.


Baby Hafiyya pun dah 28 hari la maksudnya. Dia stakat ni masih asda kuning2 sikit, tapi bekas2 je la. Prolonged jaundice namanya. Last week dah bawak gi DEMC, doc cakap reading tak tinggi so tak membahayakan. Muka Hafiyya naik rashes, memang biasa ke orang baby ada ruam bagai ni? Malas tul nak menjawab bila orang datang melawat tanya, kenapa muka merah? Kenapa still kuning, etc.

Tension gua.

Tuu yang agaknya artis sorokkan anak time waktu dalam hari ye, kang banyak lak soalan nak kena jawab. Tapi aku bukanlah artis.

Ok la feeding time. Bertemu lagi di lain masa ye. Papai.

17 comments:

SyidaGorjes said...

bantal dia lagi besar dr orangnya....hehehe.kalau malas nak jawab soalan common camtu, u type cantik2, print out.kalau org tanya, u bg je kat org tu, mcm flyers.

rATu kEBaYA said...

selamat bersiaran kembali adia.. rindu betullah.. baby memang senang kene ruam ni.. cuba adia beli sabun bayi lactacyd.. anak2 saya mmg pakai tu dari baby.. alhamdulillah mmg susah ruam nak ada kat muka..

kak ina mail said...

Apa kahabar Adia.I miss u so much.Makan bihun sup, okeylah tu.cam mana baby sihat ke?mak baby sihat ke?Semoga kedua-duanya sihat walafiat.

Alida Ali said...

Syoknya baby girl semua pinky...sabar ye adia..tak lama lagi abis la pantang tu leh la belasah mkn apa pun...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

aku dalam pantang memang xlalu nak makan....huhuhuhuhuhu psstttt berat i dah turun lebih 10kg dah nie..hahahaha...bestnya tengok hafiyya tido..

~ana~ said...

yehaaaaaa...adia sudah kembali...

welcome back adia..rindu sama kamu..:)

penat erk jadi mummy..tp best kann..:)

bau baby pun sedap jugak kan..

POSH76 said...

tengok org pantang punyer menu lagi sedap hehe...comei jer ur baby serba serbi pink like mummy hehe

qellissa said...

eee comey nye baby..pinky gitu...sedap jugak mee sup tu..babe, klu u nk send add jgn kat ym ye..email je tros..coz sumtimes when u see i online sebenarnya i x on9.i guna phone so u akan nampak i on9 24 hour..so bila i nak retrieve msg u x dpt plak..huhuhu

Lady of Leisure said...

wah syoknya dalam pantang makan bihun sup hehe.... selamat berpantang ye..

NUNU EERA said...

hafiyya pun pink ker..?? gimme 5 la..;P

ieda said...

waaa sedap menu tuu dikkk .. ehheh akak dlm pantang x makan mee nie .. mak tak kasi . entahlah kenapa ..
aper2 punn janji dah semakin sihat dan bertenaga kann ..

waaa bukan main lawa layie bb dm katil tuuu .. cumeinya wiff pink kaler .. aunty suker .. :))

M.i.r.a.n.d.a said...

pinky! suke suke. ahh. rindu pulak zaman2 berpantang dl. haha. zaman2 tu mcm da pnh berpantang 4 5 kali =p

Kauthar said...

salam dear..waaaaa comeiinyee temoat tido baby hafiyya..nway ur menu mmg nampak sedap :D take care k!

p/s:blog i pun dh bersawang..tk sempat..bz sgt skrg :(

NeenaAnuar said...

aku rindu sama kamoooo.. cute nye ur baby.. cam muke you! hehehee...

btw, selamat berpantang ye dear... take care! ;D

Shiela Latif said...

jalan jalan sini tengok org berpantang,,,,mesti dia kira betul2 hari berpantang tue lar nak abih2 nie...ekekeke

tau maksud dapat makan mee hoon sup tue sungguh bermakna bagi org2 yg berpantang nie...jangan makan minyak2 sangat...tapi luka dah baik tue oklah...bantai jer...hehehe

rynas said...

bestnya makanan org dlm pantang. i like hehhehhe. ala bb mmg gitu naik ruam2 sikit tu biasalah kdg2 sebab panas, sebab kena susu badan pun leh jd ruam susu gak kat pipi. kena lap dengan air suam tiap kali lepas menyusu...

ratusiput said...

anak ratu no.2 pun naik rash teruk se baby.muke cam kena sterika.tebal rash dia.mandi sme sabun losyen sme kena pakai sebamed.bru ilang...