Wednesday, May 27, 2009

Dempo Snow

Semalam keluar lepak2 dengan my bestfriend dekat Starbucks. I just don’t like the taste of coffee. The smell isn’t too bad (doesn’t turn me on or anything, but I can stand it). Coffee taste? Bleh. Ye la I’m a freak. I don’t drink coffee. Tapi semalam I became freakier sebab aku minum gak demi menjaga hati kawan aku ni hehe. Tapi apa aku order semalam pun aku dah lupa.

Dah lama jugak tak lepak dengan dia. Biasala lama tak jumpa (2 bulan?), as usual we have this habit of sharing juicy gossip and stories tak kisah la pasal artis ke, fashion, kawan2 ke, family and latest addiction kitorang; pasal anak buah!

Actually bukan nak cerita pasal dia mahupun coffee ataupun anak buah kami (biasala mukadimah harus panjang), ni nak cerita pasal dia tegur kulit aku nampak sgt smooth. Aku syak sebabnya adalah ini :

Note : It's 5 pm, I only applied this on my face + vaseline as lipbalm yesterday.

Mesti korang pernah dengar pasal DEMPO SNOW kan. Its been sold everywhere in shopping complex. It is a kind of cream, white in colour with bengkoang (tak silap aku la) as the main ingredient. Cream ni sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat. Kulit aku tak berminyak dan berjerawat, tapi bila pakai hasilnya selama 3 hari di apply adalah juga marvelous. Halus je.

Actually cream ni mak aku bagi 3 hari lepas. Dia suh try. Selalunya apa mak aku suggest ni aku percaya skit (ke semua orang bila promote barang aku percaya ek?). Ala aku pakai time lepas asar sahaja, lepas tu time magrib nak amik wudhuk cuci muka. Time lain pagi/ malam ko pakai je la skincare ko sedia ada. When Dempo Snow being applied, our skin will fell soft , cool & oil free. Ala2 bedak sejuk gitu. I kinda like it becos my skin feel so smooth after I used it walaupun sekejap je. The texture is almost like Hazeline Snow. Ingat lagi dulu kecik2 maid aku dari Pendang (motif beritahu asal usl maid?) pakai hazeline snow. Kulit dia pun cantik.

Dulu2 kala kat Giant aku pernah di approached by the salesperson, sapu2 kat tangan and hasilnya sangat menakjubkan. Biasalah dasar mudah terpengaruh, aku borong 6 botol. Tapi balik umah aku tak pakai, sebab2 adalah malas dan even product2 Marykay aku time tu pun aku pakai jarang2. So 6 botol dempo snow tu aku derma je kat maid aku time tu, dah dia pun dah cabut balik indon. Aku syak dia dah jadi lawa skarang heheh.

Nway, it's up to you to trust the product. The packaging nampak macam cheap looking tapi, heard the saying : don't judge a book by its cover?

My mum have been using it for 3 months (apply lepas asar - before magrib shj), hasilnya sgt marvelous, so marilah yakin dengan Dempo Snow!

Ni baru rahsia kecantikkan (kononnya) part 1 tau, nanti rajin aku tulis beauty secret lain2 plak.

2 comments:

Anonymous said...

sy dah pakai dampo snow sjak stahun lepas..it's really work! all my pimples n old scar r totally gone!! muka pun jadi makin licin n cerah..wow, cam x caya jer! sbb sblum ni, sy pakai produk yg mahal2 tp hampeh, cantik kejap jek pastu mula la muka jadi minyak n naik jerawat banyak2..hish.ble dah bosan ngan produk mahal2 tuh, sy tuka pakai produk murah dampo snow..n hasilnya rupa-rupanya lagi hebat dari produk mahal nih!


p/s : i really like dampo snow! now i'm using the 3rd bottle of dampo snow...hehe

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.