Thursday, May 9, 2013

PRU 13

Musim pilihanraya ni sikit lagi rasa nak convert blog carca marba aku ni kepada blog politik. Kui kui kui tidak ler. (Apesal gedik sangat gelak kuikuikui ni?).

 If I were to have other blog, I think I'm gonna have a beauty blog but I do not have enough content to write it. And most important, my lack of consistentcy. Blog personal pun terabai. Ni ku kembali berblogging selepas terpukul dan terkembang kempis hidung saya pulak baca statement @syidamislan

Hamikkau penuh skrin I letak screencap perbualan sengal kita cc @bakawali0797



Aku mengundi untuk Parlimen PJU, Dun Kg Tunku. Pergi mengundi seawal 8.00 pagi, masa sampai queue sudah panjang. Memasing semangat sehangat asmara api.

Bawak bebudak ni, me and my abang no. 1. My husband tiada di bumi Malaysia so rugi la satu undi di Parlimen Gombak.

Kat kawasan I ni PR menang both Parlimen and Dun punya seat. Congrats YB Tony Pua and Lau Wen San. Bukan nak kata apa, dioarang ni memang rajin la turun padang. Hari Raya Puasa and Haji, Gotong Royong, etc2 aku tak ingat dah event apa. Pandai amik hati pula tu. Memang makcik2 Melayu kat area perumaha aku ni mmg suka diorang ni.

So siapa kata kita racist? Orang putih ke, orang coklat ke, orang biru ke, kita kan orang Malaysia?


Jadi tahniah kepada BN kerana berjaya memenangi PRU sekali lagi. Yang menang tu menanglah, yang kalah bererti tidak tidak cukup suara rakyat untuk berpihak pada kamu. Try to find a positive in a negative.

Tak kisah la siapa yang memimpin, asalkan telus dan adil. Dan dengarkan lah suara rakyat. Adalah aku sedih jugak sebab beberapa kerusi BN dan PR yang tidak dimenangi oleh my favorite calon. I vote for the candidate ok, then only parti  sampai pagi..

Oh ye pendapat pasal racism, I am against it!

But, I'm not defending Utusan, BH or Kosmo, but to be fair, read Chinese papers as well. If Malay papers are racist, what about Chinese dailies?

Fikirkan lah. We just want to live in peach and harmony.

Akhir kata sebagai penutup, terima la gambar wajib ini sempena PRU yang lepas. Ink I dah hilang tau di malam hari. Hasil dari rajin basun pinggan :)


Saje pakai that kasut to supaya matching dengan ink. Gitew.


5 comments:

~ana~ said...

entry yg padat...good job....:)

ieda immi said...

aah x kesah siapa yg jadi lead .. no racist ! ...
jgn pandai2 mainkan sentimen perkauman kan .. huhuhu

Syida said...

entry ni penuh dengan pengisian. as i told u, this is your karya terulung.nice tops n mbmj bag!
hidup handbags!!

mamapp said...

happening gak kan sekali sekala ngundi ni

Ermayum said...

vavava Adia - nice write up - gaya Adia yang matang :) yet still got the kelakarness or the kerekness