Sunday, December 27, 2009

To Pasar TTDI with mama

Aktiviti weekend di penghujung tahun 2009; pagi: ikut mama ke pasar.

Selalunya kala di pasar tani or pasar malam area our house, along the way we met several neighbour or rakan2 masjid mama who will tegur "anak bongsu ye ni? bila lagi nak kenduri?" referring to me la tu. Bangga I sekejap, awet muda la katakan hahaha. Mama and the neighbour will exchanged some updates and proceeded to walk around and begitulah biasanya.

Tapi kat pasar TTDI ni jarang la jumpa jiran tetangga or etc. Pasar sini bersih skit, leh siap baca paper kat kerusi yang disediakan sementara tunggu org rumah/ ibu2 shopping barang2 basah dan kering. Also, we will pass few stalls selling baju2/kasut/accessories, books, plants ans garden product which is located at ground floor.

Mama plak suka pergi 1st floor, ada tempat alter telekung dia and alter baju. Kuih kat salah satu stall tu pun sedap. My little cake shop nama kedai tu. Pendek kata convinient la pasar TTDI ni.

Barang2 hasil shoppingan. Setengah dah masuk dalam kete. Nasib baik adik ikut, dia kan kuat heheh. Saya hanya bagi arahan suh letak barang dalam kete je sambil cepat2 book nak amik barang yang ringan hahahah.

Mama, I certainly don't mind following you to market. Tapi dengan syarat pasar TTDI je la. Pasar tani, chowkit atau seangkatannya saya tamau ye. Very hot la.

*Dush*Dush* (bunyi sepakan terajang in case you r wondering heheh)

Sementara menunggu, oh budak sebelah ni umur 12 tahun and lengan dia sama besar ngan lengan saya. Apakahhh?

When I grow old, hope my children will still go to market with me :) It sort of reminds me of days when I'm a young and innocent kid and adorable kid (saje tambah) when I would follow mommy to the market in the morning, sampai lah dah kawin ni. Lepas ni I pass baton kat anak la suh ikut tok mama dia :)

3 comments:

HaNa NyoTa uHArA said...

weii!! pegi pasa pun pilih cil limah ni..ish ishh

POSH76 said...

pi wet market tak mo tp super market laju jer...hehe

bessla lengan kecik hehe

welcome back my dear

A D I A said...

haah hana, malas kerna serbu ngan peminat. *sila muntah*

best ke lengan kecik posh? cam tak stabil je bada ni tawww. btw i resha je hehehehe.