Monday, May 5, 2014

Where are my blogger friends?

5 April 2014. Wow. Almost a year tak update.

I think I just going to stop apologizing for not blogging and being kononnya pre occupied lepas tu membiarkan blog ini bersawang lepas to apologize balik. Lame lame lame. ada je kot cakap dalam previous2 entry yang my azam tahun baru 2013; I'm actually going to start attempting to update my blog on a more regular basis. Well now what? Monthly? Suka-hati basis :)

Janji hapdet. Tengok anak dara saya nak masuk 4 tahun dah August ni.



I have been feeling like I need to remember why I love blogging; I still love it, but I don't feel the love every day like I used to. Kenapa ye? Suram je dunia blogging sekarang dalam my circle of blogger friends? (Termasuk aku la kan). Kenapa kita tak serancak dulu aktif blogging blogging, tagging tagging poking poking.  

Maybe sebab ada medium yang lebih mudah untuk meluah/ ekspres diri? Seperti Twitter, Instagram, Keek and FB?

Social network saya :)


Yes I love blogging but I love Twitter too. Both Blogging and Twitter, you connect to people you actually want to hear from and read about but don’t necessarily want to interact with. Kita boleh follow orang yang kita suka; artis ke politician ke blogger ke, sama ada kita kenal atau tak. FB is best for keeping up with friends and family tapi FB aku memang tak berapa aktif.

Blogging? Who blogs regularly nowadays? Sedih I.

My concerns are:

1. Friends don't update their blog regularly like before


2. Comment that I received pun tak banyak macam dulu, ye la memasing blogwalking pun tidak

3. The traffic dropped to an awful xx views at maximum a day. Yes I seldom update my blog but bila hari aku update pun, blog view merundum. It's not that I make money from it pun, but ye la drop mendadak sedih siot.

Blogging however, will always be my first love. Walaupun cam biskut sekejap ada lama takde, aku takkan tutup my blog. Sawang pun sawang la janji vogue. Eh.

5 comments:

NUNU EERA said...

nk setahun ye x update kak.. nak sebaya dayyan da tu.. haha..

oya said...

i'm here..x rajin update..tp cuba..jom la instagram plak..

~ana~ said...

wow...adia update blog la....hihihi...
i sokmo nak jumpa u tp skrg ni dah x sempat..terkejar2...xpe nnti one day kita jumpa jugak erk... :)

Zasillah Ariffin said...

sama la kitaaaa....perasaan blogging tu nak tapi cam sibuk bz campur malas tapi sayang nak blogging jugak..last last blog terbiar tapi jenguk jugak sekali sekala..tunggu masa sesuai kot...ada nanti mood nya mari tu nanti. hope. huhu

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI