Thursday, May 8, 2014

Kain raya oh kain raya

Sedar tak sedar, Ramadhan hampir menjelma. It's the time for puasa ganti (me!!) and preparing for Raya. As I don't celebrate Raya dengan begitu bersungguh2 dan teruja (tipu!!) tapi persiapan perlu dilakukan juga kan kan kan?

First thing in my mind is (and I bet u too :P), Baju Raya? Dah 7-8 tahun ni asyik beli ready-madet baju raya je coz evertime nak tempah, my tailor's quota was already full tapi tahun ni tekad habis nak tempah! Serious tak tipu, 7-8 tahun tu, maknanya sejak kawin la tu, bz bebeno ye. Biasa beli baju ready made ni kat Ampang Park la, Subang Parade la, Kompleks PKNS la. 


So untuk mengelakkan kekecewaan kali ke sembilan, masa cuti Labor's Day tu mengambil kesempatan shopping di Jakel Shah Alam. Ini la hasilnya. Beli sepasang je dulu, nanti la ada mood I shopping kain lain. Or looks like it's back to square one on hunting for my ready-made baju-kurung. *sigh*

Teka I pilih yang mana? 



Dan berangan nak buat macam ni. jangan titu baju raya I ok! (padahal sendri google and tiru :P)



Decide how you gonna look on this coming Aidilfitri. So the choices is yours.

5 comments:

ecah khalili said...

xboleh nak tiru..sebab raya tahun ni pakai baju pink hospital jer..due tepat2 hari raya..xpe2..lepas raya nak ciplak gak idea ni..hehe

~ana~ said...

confirm gojes habis nnti nih...hihihi

NUNU EERA said...

gorges la.. kite mmg xla nk tmph2 bju ni.. bli da siap senang.. :)

Queen said...

waah.. gojes..


tahun ni pun dah siap2 tempah
sehelai je
haha

yang lain utk anak2

tema opkos lain pada org lain la
tahun ni batik jawa

berbatik lah kita semua yeh

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI