Thursday, February 16, 2012

Berapa size kasut korang?

I'm 5'5" and wear a size 8 which is close to "normal." Besar gak la tapak kaki aku tapi ada aku kisah? Kisah gak la :( Kekadang aku wish je I have a smaller feet so leh la rembat kasut2 mama, heheheheh! Everyone I know who is the same height as me wears a 6-6.5. Although, I can wear a size 7 or 7.5 depending on the shoe. Tengok brand and jenis kasut kot.

Ni kasut baru beli, Vincci RM69. Cantik ko. Berkenan terus amik je malas fikir2.


Piya sangat suka kasut. Her father blames me, dia kata ni sure faktor genetik.
 
Hello?

Piya ni pantang nampak kasut for sure akan duk sebut 'katut', 'katut' je. So memang kena ada kasut bersih sebab dia suka pakai kasut dalam rumah.And Piya has big feet tu. Kasut dia memang kena pakai size 24month. Tak padan dengan cekeding.

Mummy inteprem sket eh lama dah tak tepek pic sendri heheh 

I just hope Piya will ends up being a size 8 too so we can share shoes.Ewah dah planning masa depan tu.

11 comments:

Alida Ali said...

Besar gak kaki adia ye...maybe sbb tinggi sesuai la kaki saiz 8...

~ana~ said...

ni bila plak next entry ya..heh3x..

btw, kasut vincci tu lawo sangat la...

Queen said...

kasut cantek..

pakai kasut size 5 mcm saya tak best

sebab asyik habis je
huhu

ieda said...

lama x masuk sini .. bila akak tgk piya dah besar ... cumel aje ..
kasut akak saiz 8 or 9 huhuh tgk kasut lahhh

Syida said...

sejak ada baby baru, i da tak pakai high heels dan yg sewaktu dengannya.sbb takut terpeleot.so skg tengah kumpul ballerina's. next purchase will b next year.this year puasa.

Cik Ina Do Do Cheng said...

alo alo comelnya kaki size 5. cik ina ngan anak , size 7-8.
cantiklah vinci tu rega berbaloi,pakai selesa. kealer pun cantik. hai piya, dah lama tak nampak piya.semakin besar comel.

Izan Ishak said...

izan biasa saiz 6-7... best kalau piya besar nnti kakinya sama saiz ngan mummy. boleh main tukar kasut kan.

izan tak leh... sbb ummi takde geng...

cIk JanNah said...

kaki jannah saiz 9. kadang2 tensen nak cari kasut sbb ada kasut tak fit dgn kaki. kadang kena cari saiz 10. huhu

btw,salam kenal sis :)

rATu kEBaYA said...

cantik katut tu adia.. aishah pun size 8 jugak.. dulu b4 kawen size 7 boleh masuk.. lepas kawen je.. terpaksa size 8.

si piya ni dah besar ye... haish tak lama nanti dah anak dara pulak.. comei sangat.

Hantu Kak Limah said...

piya boleh kate lebih kurang ank gua,dania..kasut die bertimbun2 kalah amber chia...pantang nampak,semue nak..huhuhu...
size kasut gua bese 7 le,tp kalau p bata,6 tu kire ngam2..hehehehe....

rynas said...

lama tak tgk Hafiya dah besar dah dia..