Wednesday, January 4, 2012

Monyet

Korang tau tak banyak monyet kat Taman Tun Abdul Razak (TAR)? Aku baru je tau sejak kawin ni. Lepas kawin, bila balik rumah MIL kat Tmn Permata kitorang selalu gak lalu lalang dating kat Taman TAR tengok monyet dari dalam kereta tapi tak pernah la turun bermesra2 dengan monyet2 itu, until last week.

Hub teringin sangat nak bawak Piya jalan2 tengok monyet kat sini and practically made MIL and BIL accompany us so that we can have an afternoon with the monkeys.

Rasanya siang2 pagi monkey ni takde, dia aktif waktu petang dalam kul 5.30pm. Bila sampai sana, fuh macam pesta ok. Orang bagi makan etc. Monkey2 ni sangat friendly. Pic takde ye sebab masa kejadian takde hati nak masuk blog pun.

Actually, I was afraid that the monkey would either bite or scratch us and so we kept our distance. Ni bukan macam main dengan kucing atau hamster ke kan. After all, monkeys are considered as wild animals. Eh jangan kata monkey, kucing pun gua takut ok. Tapi Piya ni mesra haiwan sikit

Pic masa dia 8- bulan rasanya

Kat sana, I noticed that some of them have favourite monkeys now and they call them by certain tones which the monkey seem to respond to. Terer kan? Yang buat aku kagum, monyet2 ni pandai kupas kacang, rambutan and pisang sendiri eh?

Gua baru tau beb.

11 comments:

NUNU EERA said...

xde pun gmbr monyetnye..

| SUE | said...

hebat la piya brani ngan cat. alany pon tak takot ngan cat..tapi mama sgt takot ok... welkam back bebeh! hehe

Hantu Kak Limah said...

lame x menjengah..dah besar dah hafiya.........comey.....

Syida said...

taman tar ni kat mana?bukan area tmn permata kan?tak pernah dengar pun cerita monkeys yg tak glams ni.

~ana~ said...

betul2...monyet keluar time 530ptg ke atas je kot i rs sbb dulu kat rumah lama i tu pun ada monyet...tiap2 ptg lepas ambik anak2 dr rumah bbsitter, mesti diaorg ajak g tgk monyet ni.tp i mmg x kuar kereta lgsg..tingkap pun x bukak x berani punya pasal..:)

Queen said...

comelnya gambar dengan cat2 tu semua...=p

Cik Ina Do Do Cheng said...

adia lamanya ko tak update. hafiya pun dah besar ko je mantain comel dulu dan selama-lamaya. tempat tu dah cam kat penang plak :).baru je baca cite monyet kat situ kat blog kak chik.cantik gambar hafiya ngan kucing tu.

rATu kEBaYA said...

cutenya piya... geram tgk mata dia.

tapikan nape piya & kucing2 tu semua pandang atas.... mesti ada yang menarikkan.

ieda said...

hurmm monyet .. fobia dahh
tapi budak2 cukup suke .. dia ingat mainan

adoiii cumeinyaaa kucing2 tuu dik ..
lama x mai umah adia nie ;)

win@momyShaneQeisha said...

monyet, mmg tak suka la.apa lagi pegang2.beraninya piya ngan kucing2 tu.tapi comel la pic tu adia

Izan Ishak said...

izan pernah sampai taman TAR (14 thn lepas) sbb jalan2 umah classmate kat situ. tak sangka pulak siap ada pesta bagi makan kat monyet2 situ ye... tp yg pasti izan mmg tak berani dekat ngan monyet. takutttt....