Thursday, October 6, 2011

Selepas 2 bulan

Ohemgee betul la @syidamislan kata - dah tak hapdet for 2 months. Sorry guys buat uols tertunggu2.

Ewah tertunggu2 la sangat hehe.

One of the reasons why I didn't update my blog is because I don't know what to blog about these days. Serious skill2 itu hilang. Skill ke? Merapu tu banyak ler. Tatau nak hapdet apa, tetiba terpikir why I blog in the first place.

Korang kenapa ek blog2? Aku maybe sebab nak keep in touch with kawan2 kot. By blogging, my friends will get to know what's going on in my life and I'll get to know what's going on in theirs. I tak banyak kawan di alam realiti, walaupun kat FB ada 300++ kawan tapi kadang2 aku rasa macam takde kawan je.

Eh apa gua melalut ke topik setiakawan ni. Berbalik pada topik why tak hapdet. I can give 50 reasons but I choose to give 4 only. (Kes malas type kang aku type ada tersasar topik and malas fikir). 1 alasan aku dah kasi kat perenggan pertama kan.

1. Busy

Yes I don't work 8-5 but yet I'm still bz and alive.


2. In love with other social media

I find it easier to update and communicate via twitter. More fun siap main/baca hashtag yang lawak2. And dia macam korang tengah bersembang beramai2 sambil makan keropok sambil share information casually about what they are into at the moment contohnya tengah tengok bola ke, tengok #tahajjudcinta ke etc2 while connecting new people you are talking with to friends of yours who might be able to help them, etc2.

Harap korang paham ler tetiba aku pun lost apa aku type ni. Malas nak edit2.


3. Internet connection

Seperti beribu pengguna berukband Streamyx yg lain, aku juga menghidapi masalah berikutan dari the never-improving connection. Terus aku nak upgrade ke unifi. Bebaru ni ada blackout kat umah, tetiba modem kong and sampai skrg takleh online. Lepas gigih aku hapdet blog guna BB.Tetiba line ok edit2 skit entry guna laptop plak.


Now in the mean time let me update you on whats been going

1. Piya

Tak paham aku kenapa dia suka buat muka macam ni bila flash

Piya is 13m.o now and dia sangat comel hehe. She isnt walking yet. She crawls everywhere and she walks around the furniture like it was nothing. Tapi now tengah pratice berdiri sendri atas kaki sendri (berdikari?). MIL said that hub was a LATE walker. He had the strength, but no courage. Piya ikut daddy kot?

Mulut potpet2 mcm makcik2. Ikut daddy gak tu. Opsss.


2. Holiday

Bukan ler byk sgt tapi bila byk travel penat, tau la budak dgn time makan minum x menentu and cuaca etc. So bila balik jalan sure x berapa sihat. Raya dia kg halam hubby @ KB. Pastu last month ke Labuan. Eh tu je? Rasa cam banyak jalan je.

Oh jalan2 ke shopping complex gamaknya.

I have some cool pictures that I want to share with everybody, but upload speeds macam siput, dah order unifi tapi asyik tangguh je suh depa install sebab rumah aku sibuk dgn org tgh repair rumah.


3. Perihal maid

Maid in manhattan aku tak balik Malaysia selepas diberi kemewahan bagai. Mencik! Tiket return we all sponsor ok. Malas ck hal maid buat luluh hati gue.

Maid kami yang pakai bag pink tu. Siap lambai2 ok nak pastikan dia takde masalah dengan imigresen.

Lagi apa ye? Nanti2 ler hapdet. Kang cerita semua ada yang lagi 2 bulan baru nak hapdet.

See u later aligator.

14 comments:

ratusiput said...

taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaau takpe.sampai cik piya dah besar dah :) ratu mmg ske berblog.taktau nape tp rase stress ilang bila berblog :)

| SUE | said...

rindunya!

wah cik piya dah de beskal la...jeles!

~ana~ said...

nnti2 nak update tu bila agak nya?

bln depan? thn depan?hah3x..

cp,el la piya nih...

Pepel BoNda AmaNi said...

aku xda account twitter..kesian kan.. :P

Fitri Senin said...

ai..rindu la kat u..tu yg cam terkejut nampak u komen..

owh bz rupanya.. xpela..nnti update la bebila free.. kita berblog ni kan untuk mengisi masa lapang (ke i je yang rasa itula function blogging)

.::WaNiE::. said...

takde update beg tangan? heheheheh

ieda said...

paham dikk .. kalau akak x kesah lah .. janji ada sesekali jenggah kan
kesibukan masing2 x sama kan :)

Cik Ina Do Do Cheng said...

Lamanya ko hilang, busy rupanya, mengalahkan orang keja. lepas ni ko kena update cite baru lagi ye.akak tunggu

rATu kEBaYA said...

bila dah mula update.. cepat2 update untuk n3 akan datang ye.. cepat tau.

gee ryder said...

letak gambar raya pun kira update gak tu haha...

ala piya, sama je ngan afeef tak jalan lagi.
afeef takut nak lepas tangan la. asal kita pegang pulak dia duduk terus buat lembik. padahal kalau tolak tolo car ke, kerusi ke laju kemain.

win@momyShaneQeisha said...

saya pun makin jarang berupdate juga adia.kdg2 no idea nak buat entry apa.
* tak berasa kan, dah besar cik piya, makin comel..

oya said...

sometimes mmg gitu..tp kekadang xde idea n xde perasaan nk tulih..

maya amir said...

finally...*lap peluh* smpai kene lap peluh sbb tunggu lama sgt update...agaga!

Syida said...

hoih!siap attached conversation kat twitter?
malu ai.
huhuhuuuu
comel cik piya,mcm dedi.