Friday, August 5, 2011

Movie that make me cry

Semasa entry ini dikarang, I'm having one of those soppy days. Was watching My Sister's Keeper on HBO and i cried like a baby. Nasib baik Piya dah tidur time tu kalau tak sesama la nangis heheh. Lakonan mantap oleh Cameron Diaz. Dilemma having another child just to save one u already have. Selama ni duk terbayang perangai gila2 Cameron Diaz dalam Charlie's Angel etc. Maybe she wasn't the best choice but tahniah la sebab berjaya lari dari watak2 biasanya and berjaya buat aku menangis.

Wah macam Cameron Diaz baca je blog aku kan.


After watching this, it's changed me a lot and made me think a lot. It made me think of the good things in life and how great a life Allah has gave me. I can't sleep after watching it. I was so depressed, haha.

Summary:

In Los Angeles, the 11yrs old Anna Fitzgerald seeks the successful lawyer Campbell Alexander trying to hire him to earn medical emancipation from her mother Sara that wants Anna to donate her kidney to her sister. She tells the lawyer the story of her family after the discovery that her older sister Kate has had leukemia; how she was conceived by in vitro fertilization to become a donor; and the medical procedures she has been submitted since she was five years old to donate to her sister. Campbell accepts to work pro bono and the obsessed Sara decides to go to court to force Anna to help her sister.



Another on that made me cry was Gossip Girl season 3 finale. Baru je habis marathon tengok semalam. Ok fine ni cerita budak2 sikit. Tapi ada aku kisah sebab aku pun muda je lagi hehe. Oh siapa yang ikut cerita ni tau la kot the Chuck and Blair thingy. Chuck nak proposed Blair tapi tak jadi sebab Dan pergi cerita Chuck slept with Dan's sister, Jenny. (masa tu Chuck heartbroken and drunk gila babs sebab ingat Blair totally tamau dia padahal memang Chuck ni sayang nak mampus dengan Blair)

.
Last part of finale scene is one of the most beautiful ones between Chuck and Blair that truly portrayed perfectly a vulnerable Chuck. Aku menangis sebab wish aku ada kat situ masa Chuck kena tembak demi nak selamatkan cicin yang sepatutnya nak proposed Blair. Haha takla, I can't just stand seeing him left alone dying in a totally strange place like that. If it wasnt for that Jenny, Chuck would not have been bleeding on a road!


Gigih aku cerita kan tapi confirm korang tak faham sebab korang tak tengok. Ngeee.

I was just wondering if any of u had watched it. If you did, did you cry. Or kalau belum tengok cerita ni, what other movie or drama that make u cried out loud?

Tell me tell me.

11 comments:

Anonymous. said...

The Holiday.

i love that movie. sangat romantik. dah tengok berjuta-juta kali tapi tetap tak jemu.

gee ryder said...

oh best yer, nak tengokla :)

banyak movie n drama yg i nangis. cannot remember hehe.
malay, english, hindustan suma nangis hahaha

yg husband i duk ingat n selalu ejek i masa i nangis tengok wayang cite braveheart. sbb memula i tanak tengok cite2 camtu sekali i yg nangis beria. sampai skg dia ejek kekeke...tu masa zaman bercinta lagi.

Fitri Senin said...

boleh geng dengan adik fit la :)

M.i.r.a.n.d.a said...

byk sbb kite ni hati tisu. tgk toy story pun nangis sbb ending sedih =p

Suratman Adi said...

Berkunjung malam menyapa sahabat

qellissa said...

i kan babe, semua movie yan sedih2 mampu buat i nangis..tak terkira lah kalau nak tulis satu2 movie apa..hihihi..Gossip girl tu selalu gak tgk..tp xde pun sedihnya..hihihi

SyidaGorjes said...

dulu hati i memang hati batu,tgk cite apepun takde perasaan.
tapi sejak ada anak ni jadi hati tisu sket, tgk cerekarama pun kadang2 bole nangis.

POSH76 said...

kalu boleh nangis mmg jalan citer tu bess

azzamoro said...

weh i mmg masa tgk movie ni menangis tersedu sedan. huhu. sedih gile

mamashikin said...

klu saya?erm klu tgk cite omputih tak nangis..kena tgk cite melayu ngn hindustan br nangis ..heheee.sb cite omputih tak paham..kah kah kah..maklum la bi dpt 5.

CiKaYu said...

my faveret movie....mmg boleh melalak-lalak tgk. satu lagi BENJAMIN BUTTON...gosh boleh bengkak-bengkak mata!

anw, selamat hari raya