Wednesday, July 20, 2011

Wordless wednesday #1

This entry supposed to be published last Wednesday, tapi baru Wednesday ni gua check blog rupanya entry tak dipublished. Blogger simpan buat pekasam gamaknya. Patut la takde email masuk nak approve comment. Ingatkan memang tak orang nak comment. Sentap gua.

*nanges*

Ye last week berada di kampung halaman suami terchenta cecece. Pic #1 di Pengkalan Kubur, a duty free town bersempadan dengan Kelantan-Thailand. Di sana nak shopping towel and mainan ringan2 untuk Piya. Every visit to Kota Bharu we'll make sure to pay a visit to Pengkalan Kubur. Acara wajib.


Pic #2 di Bazar Buluh Kubu masa nak shopping kaftan untuk kaum kerabat and tudung untuk adik aku. Peminat tudung bawal dia ni. Si kakaknya beli tudung gak tapi pakai masa otw nak gi semayang raya. Eh. Bazar ni perlu diperkenalkan ke lagi? Orang kata Bazar ni lebih kurang Central Market kat KL tu la.

There's another bazar next to it, Pasar Siti Khatijah. Pasar ni ada jual sayur-sayuran, ikan, ayam, pakaian, rempah2 barangan kraftangan etc. Tapi kalau nak beli batik and pakaian rasanya baik Bazar Buluh Kubu kan.



Keje aku kat KB ni duk makan dan shopping je, heaven weh. It's a well-known trick that if u speak like a Kelantanese, the prices will be much cheaper. So itulah tugas husband. Dia la buat tawar menawar sampai aku rasa nak nyorok belakang dia je sebab beriya sangat tawar menawar. Kesian tuan kedai tu.

Lantak dia la, sambil tu aku berposing dengan Piya.

Berbalik pada Kelantanese slang, I do understand what they're saying perfectly but I can only speak little. Banyak pun boleh tapi bunyi nya akan jadi macam bomoh siam.


Uish wordless la sangat. Membebel banyak dah ni. See ya!

13 comments:

farahfatihah said...

wahhh berjalan sakan..seronok piya n mama dia ek hehehe

~ana~ said...

i pun pelik, tajuk wordless tp panjang cerita...

tp i likeeeee...

kalau tiap2 hari ada entry lg i likeeeeeee...:)

Mama Hanim said...

ni ambo jeles tgk demo shopping2 di kelate nih. rasa nk blk kg slalu. hehe. adia faham dok tu?

qellissa said...

kata wordless wednesday? da berword2 wednesday gitu...hihihi..nasib baik kuat mkn badan x naik cuma poket je lah nipis dok shopping je kat sana kan..hihihi

Cik Ina Do do Cheng said...

Adia ko mesti jarang cakap Kelantan , cam kawan akak dia orang kelantan, tapi jarang cakap kelantan, sesekali dia balik kampung cakap kelantan ngan org kampung , dia kena kutuk cakap cam orang siam. dah besar hafiya, sebijon cam suami ko.

Pepel BoNda AmaNi said...

wah balik kelantan kepok lekor tuk bonda amani ada????

rATu kEBaYA said...

bestnya ke kelantan.. banyak boleh sopingkan...

ieda said...

windunyaaaaaaa ngan pia .. dah lama x tgk dia .. nampak dia dah membesar bagai juara :) sedikit kurus kan dik ..

gee ryder said...

seronoknye bejalan kesana.
i pernah sampai rantau panjang jer...lama bezaman dah tak pegi huhu

SyidaGorjes said...

this entry is wordfull not wordless.bestkan shopping kat sana?pastu naik beca.i penah pegi skali je,tu pun berkurun lepas.

Ermayum said...

sah sah ni wordmany wednesdayyyyyyyyy hehe

Fitri Senin said...

no sooo wordless..hihihihi :) dah lama xupdate blog. bz ke?

maya amir said...

pandai your hsbnd bargain.. i laki bini hampeh..tak reti nak bargain.. baru mintak kurang sket, org tu tak bagi..then takpelaa..beli jek..boleh???? hehehe

#1st pic - piya mcm anak patung terletak molek jek kat carrier tu..hehe