Tuesday, June 14, 2011

Lurus ke kerinting

Rambut dah huru hara, nak dalam keadaan senonoh harus di blow dry. Tu yang pemalas skit, nak rambut lawa aje, bila tak lawa mula la nak naik angin. Tapi pemalas nak bagi lawa.

Rambut sebelum rebonding (slps pun lebih kurang je aku tengok)
So the solution is, to go for rebonding again. Hey, the last time I went to salon for rebonding was 1+++ year ago. So kira ok la kan. Eventho ppl said my hair is already straight, SUKA HATI gua la. Walaupun orang kata trend skrg adalah rambut wavy ke kerinting ke, ada aku kesah?

So I made my stylist (dia ni pun kecoh kata rambut i still straight) to cut it shorter, but still reasonably good long length, and she suggested a layered cut for me. Whatever la janji jangan pendek. Kepantang aku adalah bila rambut pendek and berserabut.

Dulu mmg la straight, tapi dah besar2 ni banyak sangat chemical kot. Skrg adalah straightt api ada bengkok2 skit and jadi kembang lepas cuci. Tension ok. I nak super straight ok tapi tanak flat. Ada shape la sikit2. Ala decribe skrg pun bukan korang paham. I’m happy my hair now bcoz finally it's manageable state again! Tapi banyak baby hair la. Mungkin masa baru bersalin tu rambut gugur, so tumbuh banyak la rambut2 baru.


I have to wait 3 days before I can wash my hair. Tapi esok petang nya dah cuci dah, tak tahan. I am not supposed to tie it up either coz the shape will become out. So masa mandi kena pakai shower cap la kan.

Ni cerita 3 minggu lepas ye, now rambut dalam keadaan superb.

15 comments:

~ana~ said...

nak tgk rambut dlm keadaan superb....:)

ratusiput said...

samala kite.rambut dh smpai masa kena rebond...tp kan ratu ni rambut lambat panjang.nape ek..dah bertahun rase panjangnye tak panjang mane pun.tensen..baru berangan nk buat wave2 tu.em adia...mane gambar rambut baru?nk tengok..

Fitri Senin said...

xhupload foto rambut baru...???

Hantu Kak Limah said...

rambut aku ni pun mmng dah patut g rebonding balik..naik patah sikat dibuatnyer...hehehhehehehhee...
aku cakap nak rambut cam mia sara....tukang gunting pengsan jap bile tengok ketebalan rambut aku...huhuhuhhuhuhu.......
p/s:kalau rambut nipis ngn lurus mmng senang jage......:)

Cik Ina Do do Cheng said...

Adia , akak tengok muka ko sesuai ngan rambut lurus . serius, sebab muka ko cam ketimuran. cam tak sesuai je nak kerinting tu. tak kan nak ikut peradaran fesyen, sampai nak abaikan semua tu.

rATu kEBaYA said...

cepat² tunjukkan rambut adia yang cantik tu.. tak sabar dah ni

A D I A said...

tipu je superb tu korang hehe. aiyark tak banyak beza pun rambut baru dgn rambut lama. refer to pic entry thomas chan tu. gitu la rupa rambut tu.

|| sue-imanja || said...

lama tk berkarya...nak tgk rambut superb

oya said...

nak tengok rambut superb

cik helena said...

cikhel dah takper;u rebonding.dah pakai tudung.hehe

farahfatihah said...

mana pic nye? huhu

ct shah said...

saya pun dah lama tak wat rebonding ni.last time masa raya tahun lepaih.skrg pas dh potong paras bahu langsung dah out of shape.tak best.tapi time anak dara dulu,mmg ratu salun.sket2 gi salun straight rambut.bukan apa,bila rambut dah wat permanent rebonding,kepala rasa ringan sgt dan confident nak bersosial.:-)

maya amir said...

sile up rambut superb..nak tgkkk:) tapi i noticed rambut u mmg lurus..mcm rebonding since born..eh?;)hehehe

SyidaGorjes said...

i tak pernah merasa rebonding.sbb my husband suka rambut i ala-ala wavy ni.

gee ryder said...

mane rambut superb nak tengok..hehe..
i lagila tak pernah rebonding huhu...
teringin lama dah tapi bila ntah nak buat