Wednesday, May 4, 2016

Nasi lemak Daun Pisang Seringgit


Asssalamualaikum. 

My dear readers, it has been 2 years since I’ve posted here, but not much has changed in the meantime. My Piya is already 6, next year school betul2 la tu.  Kami bertiga iaitu Encik Husband, Me and Piya (ye masih bertiga ;)) dah pindah ke Shah Alam.

Dan hari ni, tetiba datang semangat nak hapdet blog. Memula tadi tanak dinner dah, sebab nak control makan skit. Mana tak nye, since Encik Husband cuti kerja kami memang jalan2 cari makan je. Siang tadi makan sakan di Nasi Kandar Zainul SS15Subang Jaya. 


Makan sini jangan cakap lah, best Nasi kandar in town rasanya. Incredibly delicious nasi kandar. K lah topik nasi kandar akan dikupas di lain entry.

Back to topic, tapi ptg tadi kesian Piya nak makan, mummy dia malas masak hari ni. So tadi beli nasi lemak singgit kat Seksyen 7 Shah Alam. Area flat PKNS, tepi medan selera. The nasi lemak packets are small (RM1, no kacang, no ikan bilis, no timun), ada 1/4 egg only. Each nasi lemak bungkus is freshly packed in front of customers.


Cik piya sembang dengan abang nasi lemak singgit. Mummy perati je dari jauh sebab Piya ni terover peramah kalau kena angin dia.


Nasi lemak yang dibungkus dalam helaian akhbar beralaskan daun pisang. Aroma daun pisang memang menbangkit selera. Lagipun adik (ke abang?) yang jual nasi lemak ni memang polite abis. Baik je and sopan. Ada sembang2 dengan tadi kenapa tak niaga sepanjang last week. Katanya bawak mak ke IJN.
nasi lemak yang biasanya dibungkus dalam helaian akhbar beralaskan daun pisang, - See more at: http://www.themalaymailonline.com/projekmmo/berita/article/tiada-lagi-nasi-lemak-berbungkus-akhbar#sthash.464xbyvo.dpuf
nasi lemak yang biasanya dibungkus dalam helaian akhbar beralaskan daun pisang, - See more at: http://www.themalaymailonline.com/projekmmo/berita/article/tiada-lagi-nasi-lemak-berbungkus-akhbar#sthash.464xbyvo.dpuf


The nasi lemak look like this. Sedap walaupun hidangan kecil tapi asalkan sedap lagipun hanya RM1 untuk satu bungkus saja berbaloi lah tu. Sambal cair2 sikit tapi sedap. Consider very reasonable in this Shah Alam area. Sekali makan mau 2-3 bungkus. 

Oh my cholesterol

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)